El Comú se sent víctima d'«un 155» de Pueyo i li reclama que rectifiqui

Els dos regidors diuen que portaran el cas a l'assemblea per decidir si surten o no del govern de Lleida

Ferre i Talamonte
Ferre i Talamonte | ACN
15 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:12h
El Comú de Lleida diu que Miquel Pueyo els hi ha fet "un 155" amb l'expulsió de Sergi Talamonte del govern municipal.

Els dos regidors de la formació han reclamat aquest dijous una rectificació al Paer en cap i que torni a admetre Talamonte al seu executiu. Si no és d'aquesta manera, el partit celebrarà una assemblea per determinar la seva continuïtat al govern de la ciutat.

El Comú ha explicat que Pueyo els ha convidat a la Comissió de seguiment del Pacte d'Entesa convocada divendres. Ho entenen com "un pas per mirar de refer les confiances que s'han trencat" però alerten que només hi assistiran si es restitueix Talamonte. "No té sentit anar a parlar de les condicions d'un pacte quan una de les parts ha estat exclosa del govern per les altres dues", entén Ferre.

El Comú creu que ERC i Junts s'han precipitat a l'hora de prendre la decisió de retirar les competències a Talamonte, i demana serenor per abordar les discrepàncies entre socis i poder encarrilar de nou l'executiu d'entesa. La formació diu que no ha pogut preparar adequadament la trobada, per la qual cosa espera que es pugui convocar novament sempre i quan Pueyo esmeni la decisió de fer fora Talamonte del govern de Lleida.