El Festival Forma de Balaguer convida a reflexionar sobre la informació i la memòria

El certamen presenta una única instal·lació i passarà a ser bianual

Imatge de la instal·lació del Forma
Imatge de la instal·lació del Forma | Festival Forma
Nació
06 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 21:41h
Balaguer ha inaugurat aquest divendres una nova edició del "Festival Forma, espais d'art contemporani". Ho ha fet un format breu per tal d’adaptar-se a la nova periodicitat del certamen, que serà bianual a partir d'ara. Enguany s’ha pensat en una sola instal·lació artística que gira entorn al tema proposat ja en la darrera edició, "Balaguer, ciutat de memòria".

L’església de Sant Josep acull la proposta "Is Memory an Algorithm?" del col·lectiu MITO, format per Joan Deulofeu, Quim Bonastra i Enrique Baeza. L’obra pretén fer reflexionar la ciutadania sobre l’excés d’informació i sobre si la memòria és un algoritme. Es tracta d’un espai per a la reflexió entorn a la dificultat d’historiar el present, i com ens hi enfrontem a partir de la “sobreinformació” que impera en el món actual.

El públic pot interactuar amb l’obra, que esta formada per un seguit d’imatges i paraules que es combinen, i que ajuden a donar-li un nou significat i reflexionar.

Entre les activitats paral·leles previstes, destaca la visita a Planta de la Fundació Sorigué i la taula rodona titulada "La conservació de la memòria" que es fa aquest dissabte a la plaça Comtes d’Urgell i en la qual participaran els membres de MITO i les tècniques del Museu de la Noguera.

El programa d’activitats seguirà el diumenge a la tarda amb la cloenda, en la que es farà una sessió de música techno a càrrec d’A&B live, al carrer del Miracle a partir de les set del vespre. Abans, però, “hi haurà un espai de reflexió en què el públic, de forma individual, podrà entrar a la instal·lació.