El govern de la Paeria passa de CiU i manté la proposta de congelar l'IBI

La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, assegura que una reducció d'aquest impost suposaria haver de fer retallades

Redacció
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 1:31h
Toni Postius amb Montse Mínguez
Toni Postius amb Montse Mínguez | Àlvar Llobet
El govern de la Paeria no vol rebaixar l'Impost de Béns Immobles (IBI), almenys de moment. Després que el grup de CiU proposés una rebaixa lineal del 5%, l'executiu d'Àngel Ros s'ha afanyat a recordar que el projecte d'ordenances pel 2017 es fonamenta en una congelació d'aquesta taxa ja que una reducció d'aquest impost suposaria "retallar serveis" amb una pèrdua que es calcula de 2,5 milions d'euros.

"Cap administració fa propostes de rebaixa de càrregues impositives. A Lleida no han augmentat, s’han congelat i el que més important, s’han continuat oferint serveis: no hi ha hagut cap retallada de serveis ni cap pas enrere en conquestes socials, ni n’hi haurà”, ha remarcat la primera  tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Montse Mínguez.

​La regidora socialista ha assegurat que en els darrers quatre anys s’ha congelat l’IBI però els serveis han augmentat. "L’argument dels impostos de primera i serveis de segona no és cert: ni les Escoles Bressol, ni els serveis que ofereixen les assistentes socials, ni la tasca que fa la Guàrdia Urbana de Lleida són serveis de segona", ha explicat Mínguez.