El PSC de Lleida insta a «acatar la sentència i complir la llei» perquè «només així hi ha democràcia»

El Grup Municipal ha fet una crida a la "calma i serenor ciutadanes per assolir aquest consens i suma de totes les forces polítiques democràtiques

Redacció
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:11h
Imatge del grup del PSC de Lleida
Imatge del grup del PSC de Lleida | ACN
El Grup del PSC a l'Ajuntament de Lleida ha defensat avui una "proposta d'acord a favor del retorn al diàleg polític i l'entesa dins el marc legal de l'Estatut i la Constitució". En la mateixa línia de la proposta socialista a la Diputació de Lleida, el grup municipal fa una crida a la "calma i serenor ciutadanes, també entre les entitats i moviments- per assolir una situació de consens i de suma de totes les forces polítiques democràtiques representades al Parlament de Catalunya i a les Corts espanyoles".

La regidora del PSC, Begoña Iglesias, ha reiterat que "tant el judici com la sentència són producte del fracàs de la política". En aquest sentit, ha dit, "defensem la separació de poders del nostre Estat de Dret així com l'acció judicial des del respecte als drets i llibertats emparats per la Constitució". Per això, el text especifica que "cal acatar la sentència i complir la llei perquè només així hi ha democràcia, garantint també els mecanismes de reforma de la llei des del respecte a la legalitat i l'actual marc institucional fins que no hi hagi el necessari consens per reformar-lo".

Iglesias ha fet una crida a que "aquest sigui un punt d'inflexió per obrir una nova etapa de retorn a la legalitat i a les institucions i de cercar una sortida pactada des del compromís ferm amb la negociació i el diàleg dins la llei".