Enric Millo: «El 6-D és festiu i ningú no pot ser coaccionat a treballar»

En nou delegat del govern espanyol assegura que cal "construir ponts i no marcar línies" amb Catalunya

J.O / À.Ll
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:44h
Enric Millo a la Subdelegació del govern a Lleida
Enric Millo a la Subdelegació del govern a Lleida | Àlvar Llobet
"Demà és un dia festiu que s'ha de celebrar solemnement i ningú pot ser obligat ni coaccionat a treballar un dia com aquest". Amb aquestes paraules, el recent escollit delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha valorat l'opció que alguns ajuntaments de Catalunya hagin decidit que aquest dimarts, dia de la Constitució espanyola, obriran les seves portes. Millo, que ha visitat Girona, Tarragona i Lleida aquest dilluns, ha exposat que hi ha un Reial Decret que diu que demà és festiu i per tant, "tots els treballadors tenen un dret laboral que és el fet de fer festa i s'ha de respectar".

Per altra banda, el delegat del govern ha afegit que aquest dimarts es farà un seguiment de la jornada festiva i ha destacat que "si després cal prendre alguna mesura, la prendríem" però s'ha mostrat convençut en què no hauran d'emprendre mesures legals contra aquells consistoris que obrin perquè "crec que no ho faran" i per tant, segons el delegat del govern espanyol, "no cal anticipar-se a situacions que crec que no tindran lloc". Millo apel·la a què "tothom actuï amb responsabilitat" el dia 6 de desembre.

Pel que fa als càrrecs electes, Millo destaca que "poden fer el que creguin oportú", ja que "disposen del seu temps per fer el que creguin necessari".

​En el seu discurs a la subdelegació de Lleida, el polític popular ha cantat les excel·lències de la Carta Magna alhora que ha defensat el diàleg amb Catalunya. "Hem de constuir ponts i nohem de marcar línies, perquè les línies creen fronteres", ha asseverat Millo, que ha estat acompanyat de la subdelegada Imma Manso i de l'alcade de Lleida, Àngel Ros.