Jordi Ignasi Vidal, primer alcalde d'ERC a Balaguer des de la República

El líder republicà assegura que la prioritat del seu govern serà l'atenció a les persones i la reducció de l'atur

Àlvar Llobet
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:25h
Tots els regidors del nou Ajuntament de Balaguer
Tots els regidors del nou Ajuntament de Balaguer | Ràdio Balaguer

Jordi Ignasi Vidal s'ha convertit en el primer alcalde d'ERC a Balaguer des de l'època de la República. Amb el suport del seu propi partit, del PSC, d'un regidor de la CUP i d'un altre de Balaguer Ara Sí, el polític republicà ha aconseguit desbancar el convergent Josep Maria Roigé de l'alcaldia, que només ha rebut el suport dels regidors de la seva formació. 10 a 5 ha estat el resultat a favor del líder d'ERC, que en el seu primer discurs ha apostat per treballar per les persones, rebaixar l'atur i posar l'accent en el component nacional que també tindrà el nou executiu.

En aquest sentit, el nou batlle balaguerí ha indicat que 12 dels 17 edils que conformen el plenari estan a favor de la independència, un fet que, ha dit, legitima el govern balaguerí a posar-se al costat del procés sobiranista. Vidal ha marcat també els objectius principals del seu partit, que es basen en l'atenció en les persones i en la reducció de l'atur, i s'ha mostrat amb "il·lusió" per iniciar aquesta nova etapa.

L'alcalde sortint, Josep Maria Roigé, ha assegurat que el seu partit exercirà una oposició responsable d'acord amb els vots que va rebre el passat 24-M i que van fer de CiU la força més votada al municipi. "Actuarem amb total naturalitat i coherència" ha apuntat el líder convergent, que en el seu discurs de comiat davant d'una sala d'actes plena, ha reivindicat la tasca del seu govern en benefici de la ciutat.