La CUP de les Borges acusa els regidors del govern de cobrar «700 euros lliures de cotització»

La formació respon l'alcalde, que va titllar la demagògica la decisió dels cupaires de no acceptar les entrades de la Festa Major

Enric Mir, alcalde de les Borges
Enric Mir, alcalde de les Borges | Arxiu
Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:03h
La CUP de les Borges Blanques ha respost l'alcalde, Enric Mir, després que critiqués les seves queixes pel regal als regidors de les entrades de la Festa Major. Els cupaires rebutgen el detall de l'executiu local i recorda que "una de les primeres coses que es va fer al ple municipal després de les eleccions és aprovar un règim de retribucions i indemnitzacions per als regidors, pensat expressament per cobrir tota despesa vinculada a l'exercici del càrrec.

​En aquest sentit, la CUP indica que l'equip de govern actual "va crear un òrgan nou, una comissió de coordinació paral•lela a la junta de govern, amb l'únic motiu d'encabir-hi els seus regidors que, per llei, no cabien a la junta de govern, i així poder cobrar tots l'equivalent a la junta de govern", un fet que significa el cobrament d'entre 650 i 750 euros mensuals pels regidors de l'equip de govern. D'aquesta manera, la formació explica que "al no ser tipificats com a salari, són lliures de cotització, compatibles amb l'exercici de les respectives feines. En el cas dels regidors a l'oposició, la xifra és de 37 euros mensuals".

​D'aquesta manera, la formació anticapitalista assegura que en total representa més de 80.000 euros anuals, una xifra que es considera suficient per fer la feina que toca, sense necessitat de cap "detall" extra.