​La CUP reclama a la Paeria que el Roser torni a ser l'escenari de l'acte institucional de la Diada

L'antic convent dominic l'havia acollit fins al 2011 quan va ser traslladat a la Seu Vella

Membres de l'esquerra independentista tapant amb estelades la porta del Parador del Roser de Lleida, l'any 2017.
Membres de l'esquerra independentista tapant amb estelades la porta del Parador del Roser de Lleida, l'any 2017. | ACN
NacióDigital
21 d'agost del 2019
Actualitzat a les 9:42h
La Crida per Lleida-CUP ha demanat a l'equip de govern de la Paeria que restitueixi la celebració de l'acte institucional de l'Onze de Setembre a l'edifici del Roser. L'antic convent dominic era l'escenari de l'acte institucional amb motiu de la Diada fins que el 2011 la Paeria, amb l'aleshores alcalde Àngel Ros, va decidir traslladar-lo a la Seu Vella, coincidint amb les obres que s'estaven duent a terme per convertir el Roser en un parador de turisme. Tot i això, partits i entitats independentistes han continuat duent a terme la tradicional ofrena floral al Roser.

En aquest sentit, des de la Crida-CUP recorden que ERC, grup del qual forma part l'alcalde Miquel Pueyo, no assisteix des de fa anys en l'acte institucional a la Seu Vella des que es va traslladar del Roser.

Des de la Crida-CUP consideren que l'abandonament del Roser com a lloc d'ofrena suposa "la pèrdua d'aquest espai de memòria col·lectiva, lloc de record d'aquells que lluitaren per les llibertats del nostre poble" i "un pas més també en la pèrdua de l'ús públic d'aquest edifici en detriment de "Paradores Nacionales". Així mateix, la Crida-CUP emplaça a organitzacions i entitats a mantenir l'ofrena al Roser.