La Fiscalia demana l'embargament de la seu de CDC a Lleida pel cas Palau

La mesura s'amplia a 14 locals més del partit i arriba després que la formació s'hagi venut el seu immoble al carrer Còrsega de Barcelona

Redacció
07 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:28h
La seu de CDC a Lleida
La seu de CDC a Lleida

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge del cas Palau que embargui les 15 seus que Convergència Democràtica de Catalunya ha dipositat com a aval per fer front a la seva responsabilitat civil en el cas, segons ha avançat "El País". La mesura, que inclou la seu de Lleida, s'ha sol·licitat ara i no abans perquè el partit ha venut la seva seu al carrer Còrsega de Barcelona, valorada en 12 milions d'euros, i ha ofert garanties substitutòries, segons ha explicat el ministeri públic.

El fiscal sol·licita que s'incrementi la garantia exigida al partit de 3,2 milions a 6,6, que seria la xifra de comissions il·legals que es van generar durant el darrer mandat del president Jordi Pujol i que es van cobrar, presumptament, de Ferrovial.

Les finques aportades al jutjat estan situades, al marge de la de Lleida, a Amposta, Castelldefels, Figueres, Granollers, Capellades, Móra d'Ebre, Reus, Tarragona, Sant Boi de Llobregat, Tortosa, Sant Feliu i el barri de Gràcia de Barcelona i Mataró (2).