La 'Marea blanca' vol una consulta sobre el consorci sanitari

Les formacions debaten sobre el nou organisme que planteja el Govern a Lleida | El gerent de l'ICS defensa la titularitat pública de l'ens

À.Ll
15 de novembre del 2014
Actualitzat a les 20:59h
Representants polítics han debatut sobre el consorci
Representants polítics han debatut sobre el consorci

La "marea blanca" en contra de les retallades sanitàries ha anunciat aquest matí que organitzará una consulta ciutadana sobre el nou consorci sanitari de Lleida, l'ens que integrarà els hospitals Arnau de Vilanova, Santa Maria i del Pallars i tots els CAPS de Lleida menys el de Vielha. Aquesta voluntat de preguntar als ciutadans l'ha fet pública la representant de la junta de personal de l'Arnau de Vilanova, Amparo Loren, en el marc d'un debat sobre el consorci que s'ha celebrat a la seu d'ERC a Lleida i que ha comptat amb representants de CiU, ERC, ICV i la CUP i del gerent de l'Institut Català de la Salut Jaume Capdevila.

Capdevila ha destacat que el nou organisme serà totalment públic i que millorarà el servei d'assistència als ciutadans els ciutadans així com en la recerca i la docència. El gerent de l'ICS també ha assegurat que els treballadors mantindran tots els seus drets actuals, una afirmació que ha estat rebatuda de manera contundent per Sara Vilà d'ICV i Esther Sancho de la CUP.

Les dues repesentants polítiques han mostrat la seva disconformitat amb el nou model que es planteja, una via, diuen, per la privatització del servei. No ha estat de la mateixa opinió la diputada de CiU Violant Cervera, que ha indicat que el Sistema Integral de Salut optimitzarà les economies d’escala per guanyar massa crítica i capacacitat d’atreure i retenir talent, i augmentarà  la coordinació entre els diferents nivells assistencials i poder dedicar més recursos al malalt. 

Per la seva banda, la representant d'ERC, Alba Vergés, ha instat a incorporar a l'organisme tots els actors del sistema sanitari estiguin integrats en aquest nou projecte.