La miltància d’Impulsem Lleida avala majoritàriament el pacte electoral amb Junts

El 82% dels afiliats vota favorablement a l’acord amb el partit independentista

14 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:35h
Impulsem Lleida
Impulsem Lleida | Impulsem Lleida
La militància d’Impulsem Lleida, la plataforma política sorgida del PDECat, ha votat majoritàriament aquest dissabte la formació d’una coalició electoral amb Junts per Catalunya a la demarcació de Lleida.

Segons ha pogut saber Nació, els afiliats han celebrat una assemblea i han votat en un 82% l’opció de bastir un acord amb el partit independentista, mentre que un 14% s’hi ha mostrat en contra i un 4% s’ha abstingut.

D’aquesta manera, la nova plataforma ha fet un pas més per establir un acord electoral de cara a les eleccions municipals. Les negociacions amb Junts les han liderat el president d’Impulsem, Antoni Villas, i el secretari general Manel Solé.

Els dos partits sobiranistes creuen que amb aquest pacte s’establirà una voluntat de no agressió en els escenaris post-electorals, un fet que es podria traduir en el repartiment de càrrecs electes en ajuntaments, consells comarcals i Diputació. Impulsem té actualment una vintena de candidatures en diversos municipis de la província, la majoria en localitats de l’Urgell, el Segrià i les Garrigues, per bé que en cap capital han presentat, de moment, caps de llista. 

49498