Lleida es connectarà amb Cervera, Tàrrega i Mollerussa via bus exprés

Durant el primer semestre de 2015, aquest bus també arribarà a Borges Blanques i Alfarràs

ACN
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 23:32h
Vila ha anunciat avui a Lleida el nou sistema de rodalies
Vila ha anunciat avui a Lleida el nou sistema de rodalies | Oriol Bosch

A partir del proper 1 de desembre Lleida estarà unida amb Cervera mitjançant busos exprés que també passaran per Tàrrega i Mollerussa amb una freqüència de 14 expedicions diàries. Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que també ha precisat que durant el primer semestre de 2015, aquest bus exprés arribarà a Alfarràs i a les Borges Blanques. La nova Rodalia Lleida que ha dissenyat el Departament també preveu la integració tarifària amb tots els serveis regionals de les 15 estacions de les línies R12 i R13 - R14. A més, s'implantarà la nova targeta T10/120 al corredor Lleida-Barcelona que suposarà una reducció del 57% del preu actual.


Les actuacions més immediates del nou servei de Rodalia Lleida són la posada en funcionament del bus entre Lleida i Cervera que començarà a circular el dia 1 de desembre amb 14 expedicions al dia, 7 d'anada i 7 de tornada, i la integració tarifària de tots els serveis de Regionals de l'àmbit de l'ATM de Lleida durant el primer trimestre de 2015. Són, en concret, els municipis lleidatans de la R-12, és a dir, entre Sant Guim de Freixenet (Segarra) i Lleida-Pirineus; i els de les línies R-13 i R-14, des de Vinaixa (Garrigues) fins a Lleida.

Una demanda mensual de 6.700 viatgers

Així, el nou bus exprés entre Lleida i Cervera, el 15è que es posarà en servei a Catalunya i el primer a la demarcació de Lleida, funcionarà de dilluns a divendres feiners i farà parada també a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. Suposarà una millora important en aquest corredor que té una demanda mensual de 6.700 viatgers. La durada del viatge serà de poc més d'una hora i es redueix en 10 minuts respecte al temps actual.

De cara al 2016 està previst implantar les línies de bus exprés Lleida-Balaguer, Lleida-Alcarràs, Lleida-Alpicat i Lleida-Almacelles.