Postius, el candidat multiús

L'alcaldable de CiU a la Paeria es dedica durant la precampanya a provar diversos oficis com el de ramader, el de carnisser o el de venedor de crispetes

Àlvar Llobet
19 de novembre del 2014
Actualitzat a les 0:56h
El convergent també ha fet de ramader
El convergent també ha fet de ramader

El candidat de CiU a la Paeria, Antoni Postius, porta setmanes dedicat a conèixer els barris de Lleida i, de passada, a promocionar-se com a polític. L'alcaldable convergent assegura que cal posar-se a la pell de l'altre per conèixer la realitat del carrer en tots els seus prismes. És per aquest motiu que el convergent ha obert la mini campanya "Postius en acció", una iniciativa que el porta a compartir feina amb diversos treballadors lleidatans.
 

Postius, de carnisser


Un estil similar de fer propaganda ja el tenia l'exalcalde de Lleida Manel Oronich quan, en campanya, anava a les cases a sopar per copsar el batec del carrer, una praxis que tampoc és nova. Als Estats Units, els sopars dels polítics a cases per recaptar fons estan a l'ordre del dia sempre que hi ha una contesa electoral. Però Postius no sopa, sinó que treballa, o almenys, així ho mostren les fotos que publica. "Ara descarregarem els porcs que arribaran" li diuen, i ell, a creure. El candidat ja ha fet de carnisser, de venedor de crispetes al cinema, d'acompanyant del xofer del centre de dia Adesma i de ramader en aquesta precampanya nova que assegura que vol fer.  
 

Venent crispetes


El candidat apunta els valors del treball i l'esforç que veu en els treballadors amb els que comparteix la feina, però es mostra preocupat per la desconnexió que sovint veu durant les jornades de treball i per la desconfiança que genera el sector polític.