​Presó per emportar-se a punta de pistola el seu fill d'un centre de menors de Lleida

La mare ha quedat en llibertat amb càrrecs i se li ha imposat una ordre d'allunyament

Nació
22 de març del 2024
Actualitzat a les 16:02h
Els jutjats de Lleida
Els jutjats de Lleida | ACN
El jutjat d'Instrucció 2 de Lleida ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança pel pare del menor de dos anys que es va endur a punta de pistola d'un centre de menors (CRAE) de la capital del Segrià. L'home va ser detingut aquest dimarts passat i els Mossos d'Esquadra també van detenir la mare, que ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs i amb una ordre d'allunyament.

Els fets van tenir lloc el 28 de gener passat quan dos homes es van emportar un menor que estava ingressat al CRAE Llars Infantils Torre Vicens de Lleida. Van intimidar amb una arma de foc el vigilant de seguretat i van raptar el nen.

El 18 de febrer, un altra fill de la parella es va escapar d'un centre d'Arenys de Mar (Maresme) i tot apunta que els pares l'estaven esperant a fora per fugir. Arran d'aquests fets, la policia va obrir una investigació per tal de localitzar els menors i detenir els seus progenitors. 

L'home va ser localitzat a Alcarràs (Segrià), mentre que la mare va ser trobada a Maçanet de la Selva, on es van localitzar també els dos menors. La investigació dels Mossos d'Esquadra continua oberta per mirar d'identificar i detenir el segon implicat en la primera sostracció. Els menors van ser novament lliurats als serveis d'atenció a la infància.