Pueyo condemna la detenció de Puigdemont i defensa el diàleg enfront «la repressió»

Talarn trasllada la seva solidaritat amb l'expresident de la Generalitat després de ser detingut a Itàlia

Miquel Pueyo
Miquel Pueyo | ACN
Redacció
24 de setembre del 2021
Actualitzat a les 22:52h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s'ha pronunciat sobre la detenció de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Itàlia i ha assenyalat que "malgrat la suspensió de l'euroordre, una part de les institucions del govern i de les institucions de l'Estat pretenen embarcar la justícia italiana en un nou episodi repressiu".

"Condemno aquesta situació i faig novament vots perquè la llibertat, el diàleg, la política i l'amnistia s'imposin a la via de la repressió", ha afirmat Pueyo. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, també ha aprofitat la presentació de la 67a Fira de Sant Miquel de Lleida que s'ha fet aquest divendres per expressar la seva "solidaritat" amb l'expresident en aquests moments.

De la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, també ha volgut traslladar en nom del Govern "tot el suport" a Puigdemont. "Si en el seu moment la repressió va intentar qualsevol expressió de lliure participació democràtica l'1-O, avui la repressió actua per laminar i estroncar qualsevol voluntat de diàleg i negociació", ha remarcat Solé.