Pueyo passa pàgina del tripartit i es centra en l'estabilitat del govern de Lleida

L'alcalde agraeix la tasca del Comú i creu que arribaran a nous acords

Toni Postius i Miquel Pueyo
Toni Postius i Miquel Pueyo | ACN
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:33h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ja ha passat pàgina del govern tripartit que ha tingut la ciutat en aquests darrers dos anys. En una compareixença aquest divendres després del trencament amb el Comú de Lleida, el Paer en cap s'ha mostrar disposat a encarar el segon tram de legislatura amb l'objectiu de garantir l'estabilitat entre ERC i JxCat.

Pueyo ha recordat que el govern tripartit de la capital del Segrià "va marcar un camí singular" en el marc de la política catalana i espanyola al 2019. El projecte comercial de Torre Salses ha estat el desencadenant de la crisi de govern que feia mesos que s'arrossegava. Això no obstant, Pueyo ha reiterat que ningú al govern a tres ni al govern a dos vol com a model comercial aquest projecte.

L'alcalde ha tingut bones paraules cap al Comú de Lleida i ha afirmat que hi ha "més coses que ens uneixen que no que ens separen". En aquest sentit s'ha mostrat convençut que d'alguna manera o altra tornaran a coincidir i treballar plegats. Pueyo ha agraït la tasca dels dos regidors dels comuns i dels seus col·laboradors.

L'alcalde de Lleida a destituir dimecres passat el regidor del Comú, Sergi Talamonte, com a tercer tinent d'alcalde, així com també li va retirar les competències de la regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica.

Pueyo va prendre aquesta decisió després que el Comú anunciés que votarien en contra de la reparcel·lació de Torre Salses a la Junta de Govern Local. Un fet que l'alcalde va considerar com una actuació de govern i d'oposició "profundament deslleial" que no era la primera vegada que passava.