Ros a Postius: «Baixaré l'IBI si la Generalitat recupera la inversió per les escoles bressol»

El candidat del PSC diu que cada punt de rebaixa d'aquesta taxa li suposa mig milió d'euros a la Paeria i assegura que les retallades del Govern no fan possible una reducció de l'impost

Àlvar Llobet
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:05h
Ros ha participat en un col·loqui del Col·legi de Periodistes
Ros ha participat en un col·loqui del Col·legi de Periodistes | Àlvar Llobet

El candidat del PSC, Àngel Ros, ha assegurat aquest divendres a Lleida que està disposat a baixar l'Impost de Béns Immobles (IBI) si la Generalitat recupera la inversió per les escoles bressol. En una col·loqui organitzat pel Col·legi de Periodistes, l'alcaldable ha respost d'aquesta manera el candidat de CiU, Toni Postius, defensor d'una rebaixa d'aquesta taxa. En aquest sentit, Ros ha indicat que cada punt que es baixa d'IBI li suposa a la Paeria mig milió d'euros, de manera que si s'apliqués la reducció del 2% que proposa el convergent, el consistori lleidatà deixaria d'ingressar un milió d'euros, precisament el volum de diners que el Govern de la Generalitat ha deixat d'invertir a les escoles bressol. 

Sobre les propostes del seu partit en relació a la industrialització de la ciutat, el candidat socialista ha indicat que el que cal és la formació d'enginyers i de professionals sortits de la Formació Professional, alhora que ha indicat que cap empresa deixa de venir a un indret pels impostos que s'hi apliquen. "Els impostos locals no tenen res a veure amb la instal·lació de les empreses", ha indicat el líder socialista.

Ros també ha fet referència a la polèmica per les estelades després que la Junta Electoral hagi ordenat retirar aquelles que onegen en llocs públics. En aquest sentit, Ros ha indicat que cal respectar el que sigui la Junta, que és "l'àrbitre" d'aquestes eleccions, si bé ha indicat que ell no hagués pres aquesta decisió.