El tossal de la Caperutxa, un nou patrimoni arqueològic lleidatà

Els arqueòlegs buiden dues cases i destaquen la consistència i bon estat de conservació dels murs i estances

Redacció
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:02h
Imatge del jaciment
Imatge del jaciment | ACN
Les excavacions al tossal de la Caperutxa de la Saira, a Almacelles (Segrià), han posat en relleu la importància del jaciment iber des del punt de vista arquitectònic i històric. Durant quatre setmanes, els arqueòlegs han buidat dues cases situades al vessant nord-oest que datarien d'entre els segles III i II aC.

Els treballs han permès constatar el valor patrimonial del jaciment, ja que la seqüència estratigràfica i el bon estat de conservació, tant dels murs com de les estances, "li donen un valor molt interessant", assenyalen. També han localitzat un dipòsit que possiblement s'hauria utilitzat per emmagatzemar algun líquid. L'Ajuntament d'Almacelles reclama el suport d'altres institucions per continuar excavant al jaciment. 

Aquesta intervenció arqueològica dona continuïtat a la que ja es va fer l'any 2018 al jaciment iber situat al vessant nord-oest del tossal de la Caperutxa. Ara, els treballs que ha dut a terme l'empresa Iltirta Arqueologia contractada per l'Ajuntament d'Almacelles s'han centrat en buidar dues de les cases que ja s'havien identificat. Aquestes estances formarien part del jaciment ilerget i, datarien d'entre els segles III i II aC, en el període ibèric tardà, moment els ibers entren en contacte amb els primers romans que arriben a la península ibèrica.