La Diputació de Lleida acull la presentació de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu

La Trobada d’Acordionistes del Pirineu tindrà lloc del 29 al 31 de juliol a Arsèguel i la Seu d'Urgell.

Redacció
21 de juliol del 2011
575_1311246581Presenatci_Trobada_Acordionistes_del_Pirineu_01
575_1311246581Presenatci_Trobada_Acordionistes_del_Pirineu_01
D’esquerra a dreta: Artur Blasco, Rosa Pujol i Antonio Navinés.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu, que aquest any celebra la seva 36ena edició a Arsèguel i la Seu d’Urgell (Alt Urgell). La vicepresidenta de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, ha participat en la roda de premsa de presentació, juntament amb el diputat provincial, Antoni Navinés, i el president de l’Associació Arsèguel i els acordionistes del Pirineu, Artur Blasco.

La Trobada d’Acordionistes del Pirineu, que se celebrarà del 29 al 31 de juliol, és el festival de música tradicional més antic de Catalunya i en aquesta edició hi participen 13 formacions i músics individuals de Catalunya i 12 formacions més procedents de Colòmbia, Quebec, Portugal, Euskadi, França, Itàlia, Suïssa, Irlanda, Escòcia, Ucraïna, Moldàvia i Bulgària.

Una de les novetats de l’edició d’aquest any és que el concert de divendres 29 de juliol, que habitualment es feia a Arsèguel, se celebrarà a la Seu d’Urgell. El concert de dissabte 30 de juliol i el de l’orquestra de les Colònies i dels tallers d’Arsèguel que se celebra diumenge 31 de juliol s’han programat igual que les anteriors edicions.

Aquest festival va néixer com a part integrant dels treballs de recerca de l’acordió diatònic i del seu entorn social en l’àmbit del Pirineu, portats a terme per Artur Blasco entre els anys 1965 i 1985. La primera trobada es va celebrar l’any 1976 organitzada per Artur Blasco i Gaspar Viladomat amb els vells acordionistes de l’Alt Urgell que havien conservat la tradició d’aquest instrument.

Actualment, la Trobada d’Acordionistes del Pirineu ha assolit un caràcter internacional, ja que ha establert convenis de col·laboració mútua amb d’altres festivals d’Europa i Amèrica, com és el cas del festival ‘Carreffour Monsial de l’Accordéon’, del Quebec.