Les obres del nou Centre d'Urgències de Mollerusa, prop de finalitzar

Serà el segon equipament d'aquestes característiques a la Regió Sanitària Lleida i atendrà urgències de mitjana i baixa complexitat

Visita d'obres al futur CUAP de Mollerussa
Visita d'obres al futur CUAP de Mollerussa | Salut
Nació
21 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 15:46h

La construcció del nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Mollerussa encara la recta final. Un cop finalitzat, es convertirà en el segon equipament de la Regió Sanitària Lleida destinat a atendre urgències de mitjana i baixa complexitat, juntament amb l'existent a la ciutat de Lleida. El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, el centre estarà llest aquesta primavera si es compleixen les previsions.

El 85% de l'equipament ja està construït i ara només falta acabar part de les instal·lacions i la urbanització. Un cop finalitzada l'edificació, es durà a terme la fase d’equipament amb el mobiliari, maquinària i material necessari per a la seva posada en funcionament. 

El CUAP tindrà una superfície d'uns 1.150 metres quadrats, a més d’una base del SEM, i estarà obert les 24 hores, 365 dies a l’any. Donarà servei d’atenció continuada i urgent de baixa i mitjana complexitat a unes 65.000 persones de les comarques del Pla d'Urgell (Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pla d’Urgell), les Garrigues (ABS Les Borges Blanques) i l'Urgell (ABS Agramunt, Bellpuig i Tàrrega).

El CUAP Mollerussa és un dels diversos projectes de remodelació i de nova construcció que actualment està duent a terme el Govern i que han de permetre afrontar, en el futur pròxim, els nous reptes de millora de l’atenció sanitària al territori. L’obra té un pressupost d’uns 3,7 milions d'euros i és finançada pel Servei Català de la Salut amb fons europeus REACT. El terreny està cedit per l’Ajuntament de Mollerussa.

Llevot ha apuntat que la posada en marxa d’aquest servei "implicarà una millora en l'atenció de proximitat i que la ciutadania del Pla d'Urgell i voltants no s'hagi de desplaçar a Lleida per urgències de mitjana i baixa complexitat". A més, ha posat de manifest que "permetrà treballar de manera conjunta en l’àmbit de les urgències territorials, amb circuïts de derivació inversa en coordinació amb el servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova".