Escudella de galets, 
carn d'olla, pollastre 
rostit, 
canelons, sarsuela, suquet de 
peix, 
neules, 
torrons, tortell... Hi ha 
dies assenyalats en què el 
menú és indiscutible; no es pot tocar. És pràcticament un 
ritual que per molt que passin els anys, es repeteix i es repeteix, impertorbable als 
relleus generacionals. Això, aquí a 
Catalunya, passa durant les
 festes de Nadal. Concretament, pels dinars del 
25 i el 26 de desembre i, en alguns casos, també pel sopar del 24. Això no vol dir, però, que la resta de dies que envolten aquest període de 
joia hivernal estiguin exempts de 
trobades al voltant d'una taula plena de 
menjar. De fet, és habitual aprofitar l'avinentesa per organitzar 
àpats amb persones que fa temps que no veiem o amb qui ens costa coincidir. I si bé és cert que anar al 
restaurant és una opció que força gent contempla, també és una realitat que la 
despesa econòmica derivada de les festes fa que hi hagi una certa tendència social a 
escombrar cap a casa. 
[nointext]
I què vol dir, això? Doncs que el pes de la 
creativitat gastronòmica recau en mans de l'amfitrió o amfitriona. En aquest sentit, i com que som conscients que amb el ritme de vida que portem costa arribar a tot, des de 
NacióManresa -i amb el suport del 
Consell Comarcal del Bages- hem preparat un 
especial de Nadal del popular 
Amb barret de xef en què les 
cuineres i cuiners d'alguns dels restaurants adherits a les
 4 Temporades Gastronòmiques del Bages, proposen plats exquisits i assequibles amb un toc festiu perquè deixeu tothom bocabadat. Tots ells, a més, elaborats essencialment amb productes del 
Rebost del Bages, perquè consumir de proximitat és sinònim de salut, sostenibilitat, responsabilitat i -sobretot!- 
bon gust. Esperem inspirar-vos i complaure-us el 
paladar. Bones festes i 
bon profit!