Escudella de galets,
carn d'olla, pollastre
rostit,
canelons, sarsuela, suquet de
peix,
neules,
torrons, tortell... Hi ha
dies assenyalats en què el
menú és indiscutible; no es pot tocar. És pràcticament un
ritual que per molt que passin els anys, es repeteix i es repeteix, impertorbable als
relleus generacionals. Això, aquí a
Catalunya, passa durant les
festes de Nadal. Concretament, pels dinars del
25 i el 26 de desembre i, en alguns casos, també pel sopar del 24. Això no vol dir, però, que la resta de dies que envolten aquest període de
joia hivernal estiguin exempts de
trobades al voltant d'una taula plena de
menjar. De fet, és habitual aprofitar l'avinentesa per organitzar
àpats amb persones que fa temps que no veiem o amb qui ens costa coincidir. I si bé és cert que anar al
restaurant és una opció que força gent contempla, també és una realitat que la
despesa econòmica derivada de les festes fa que hi hagi una certa tendència social a
escombrar cap a casa.
[nointext]
I què vol dir, això? Doncs que el pes de la
creativitat gastronòmica recau en mans de l'amfitrió o amfitriona. En aquest sentit, i com que som conscients que amb el ritme de vida que portem costa arribar a tot, des de
NacióManresa -i amb el suport del
Consell Comarcal del Bages- hem preparat un
especial de Nadal del popular
Amb barret de xef en què les
cuineres i cuiners d'alguns dels restaurants adherits a les
4 Temporades Gastronòmiques del Bages, proposen plats exquisits i assequibles amb un toc festiu perquè deixeu tothom bocabadat. Tots ells, a més, elaborats essencialment amb productes del
Rebost del Bages, perquè consumir de proximitat és sinònim de salut, sostenibilitat, responsabilitat i -sobretot!-
bon gust. Esperem inspirar-vos i complaure-us el
paladar. Bones festes i
bon profit!