
L'alcalde, Josep Camprubí, donant el tret de sortida a Ecoviure 09. Catpress
Aquesta tarda al Palau Firal de Manresa s’ha celebrat l’acte d’inauguració d’Ecoviure, el certamen que promou la sostenibilitat que arriba a la seva onzena edició. L’acte l’ha presidit l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí; el diputat de Medi Ambient de la Diputació, Joan Antoni Baron; el president de la Cambra de Comerç de Manresa i president del comitè executiu de Fira de Manresa, Pere Casals i la presidenta de la comissió organitzadora d’Ecoviure i regidora de Medi Ambient de Manresa, Alba Alsina.
En els diferents parlaments s’ha deixat constància del creixent paper que, en tots els àmbits, se li atorga al medi ambient i al creixement sostenible, en general. S’ha remarcat el paper que ha tingut i té Ecoviure i s’ha proposat que, en el futur, el certamen aculli també empreses d’enginyeria, indústria i centres de recerca i tecnològics que treballen en àrees d’innovació mediambiental i d’eficiència energètica.
Ecoviure estarà obert tant demà dissabte com diumenge de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 9 del vespre. En total hi són presents 84 expositors, una part dels quals amb propostes innovadores.
Cellers catalans i navarresos s’emporten els premis als millors vins ecològics, mentre que el millor oli va a parar a una empresa cordobesa
Els cellers Albet i Noya, de la DO Penedès, i Azul y Garanza, de la DO Navarra, s’han emportat pràcticament tots els guardons del concurs de vins ecològics que cada any organitza la fira Ecoviure. En la categoria de vins joves, el primer premi ha estat per al Tempranillo Classic 2008 d’Albet i Noya. El Mas de Bellvís 2006, de Bodegues Roqueta i pertanyent a la DO Catalunya, ha estat guardonat amb el segon premi mentre que el tercer lloc ha estat per a l’Azul y Garanza 2007. En la categoria de vins amb criança, el guanyador ha estat el Desierto de Azul y Garanza 2006, fet amb cabernet sauvignon. El segon premi ha estat per a l’Albet i Noya reserva Martí 2006 i el tercer per al Seis de Azul y Garanza 2007, elaborat a partir de les varietats cabernet sauvignon i merlot.
El considerat com el millor oli ecològic ha estat l’Eco Vizcántar, de l’empresa cordobesa Aceites Vizcántar. Es tracta d’un producte inscrit en la denominació d’origen Priego de Córdoba.
El premi Construcció Sostenible ha estat per un projecte de millora de l’enllumenat públic de Navàs
Aquesta tarda també s’ha lliurat el guardó del Premi Ecoviure a la Instal•lació i Construcció Sostenible dirigit a estudiants, que ha estat per a Carlos Bermúdez, que ha presentat un projecte per millorar l’eficiència de l’enllumenat públic de Navàs.