Ecoviure torna a mostrar una gran capacitat d'atracció

Una part significativa de visitants tenen una actitud activa i participa als tallers, xerrades, demostracions de cuina...

Publicat el 06 d’octubre de 2012 a les 19:28
Aula gastronòmica a l'Ecoviure. Foto: Catpress

Les bones sensacions que es desprenien els dies previs a la inauguració d'Ecoviure, s'han confirmat plenament aquest dissabte amb una important afluència de visitants, tants a les jornades tècniques, com presentacions, aula gastronòmica i també a la fira que enguany compta amb cent expositors.

Durant tot el dia, però sobretot aquesta tarda, Ecoviure ha demostrat el seu poder de convocatòria, tant de públic coneixedor de les noves tendències, com de visitants amb un perfil molt heterogeni que demostra la seva sensibilitat amb tot el relacionat amb l'alimentació ecològica, les energies renovables i la vida sostenible.

La majoria de xerrades han estat molt concorregudes. Entre d'altres, aquesta tarda s'han presentat a la sala d'actes tres propostes de banca ètica que han deixat molt clar a qui deixen els diners i on els inverteixen.

Per altra banda, els menuts han tingut l'oportunitat de triar entre diferents propostes: des dels contes fins el taller de molins de vent passant per les atraccions sostenibles.

Jornades tècniques
Diumenge

  • 12:00-14:00 Trobada de consumidors de productes ecològics. Sala d'actes.
  • 12:00-14:00 4a trobada oberta d'agricultors, artesans i tècnics per a promoure la tracció animal en l'agricultura. Organitzen: Retranca-Recuperació de la Tracció Animal a Catalunya i L'Era-Espai de Recursos Agroecològics. Sala 1.
  • 16:00-18:00 Tast de cafè de Comerç Just: tasta, degusta, olora i aprèn. Alternativa 3. Sala 1.
  • 17:30-18:30 Xerrada informativa per a la creació d'associacions de consumidors de productes ecològics. Organitza: Ecoconsum. Sala 1.

Presentació de productes i serveis dels expositors
Diumenge

  • 11:00-12:30. Slow Food, alimentació nutritiva i econòmica. Jordi Pedrós, Slow Food Terres de Lleida.
  • 12:00-13:00. Stevia, tota la dolçor en una planta. Ferran Hortal, Stevia Osona.
  • 13:00-14:00. Taller sobre preparació de cereals per al consum. Jordi Pedrós, Slow Food Terres de Lleida. Inscripció prèvia obligatòria.
  • 16:00-17:00. Elaboració i degustació de begudes vegetals sanes i saboroses. Aprèn a fer begudes vegetals. Codis Verd.
  • 17:00-18:00. Submergeix-te en un conte reciclat. Taller infantil a càrrec de Vabau.
  • 18:00-19:00. Feu-vos el vostre remei natural amb plantes medicinals. Taller familiar. Violant Cunill Baraldés, remeis i cosmètica natural i artesanal. Cost taller: 5€. Inscripció prèvia obligatòria.

Aula gastronòmica
Diumenge

  • Idris Cruz - Pan Baraka - En aquest taller aprendrem a elaborar de forma casolana un pa com s'ha fet durant segles, només amb farina, aigua, sal i llevat mare natural. Diumenge de 10 a 14 h. Inscripció prèvia obligatòria (places limitades).
  • Joaquim Pujadas - Bernat de Rubió - Taller de pizzes ecològiques per a petits i grans. Diumenge de 18 a 20 h