
Sandra i Anaïs
Torna, per setè any consecutiu, el cicle d’activitats culturals d’estiu L’Hora del Pati, organitzat per la delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Enguany, però, amb un format diferent, amb un nombre més reduït de propostes i de dates, però amb la mateixa voluntat de continuar oferint a la ciutat activitats lúdiques i culturals, com ja fa el COAC des de fa 6 anys.
El tret de sortida del cicle serà el dijous, 16 de juliol, en què el Pati acollirà una prèvia del festival, Gargall d’Estiu (cicle d’improvisació, soroll i noves músiques) que organitza El Vermell de Manresa. Es tracta de dos concerts a càrrec de les formacions barcelonines Internet 2 i Extraperlo, destacades en el camp de la les noves músiques i la música electrònica.
El dijous 23 de juliol es farà a 2/4 de 7 de la tarda la segona edició d’un taller de papiroflèxia a l’especialista Jordi Adell, que confia repetir la bona acollida que va tenir l’activitat l’any passat. A les 9 del vespre el duet format per Sandra i Anaïs (veus i guitarra), oferirà un concert de pop, jazz i soul en acústic. Seguidament, a 2/4 de d’11, actuaran Núria Cols i David Martell (veu i piano), amb un repertori de músiques tradicionals d’arreu del món.
El darrer dia del cicle d’enguany s’ha organitzat un tast-maridatge de vins i 5 productes al mateix pati de la Casa Lluvià. Christian Carné i Marc Maldonado del Petit Celler de Manresa prepararan el tast, al qual cal inscriure’s (manresa@coac.cat. 93 8751800). Preu: 38 euros.
Tots els actes del cicle s’organitzen amb el doble objectiu de donar a conèixer el Pati de la centenària Casa Lluvià com a espai a l’aire lliure i atorgar-li una funció cultural i de servei per a Manresa i comarca.
L’Hora del Pati compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Manresa i Caixa Manresa, i amb la col·laboració de La Casa de la Música, El Petit Celler, i del bar-restaurant Vermell, que es fa càrrec del servei de bar els dijous 16 i 23 de juliol. Tots els espectacles seran gratuïts.
El programa queda així:
Dijous, 16 de juliol
Dins Festival Gargall de Manresa, organitzat pel Vermell.
Cicle d’improvisació, soroll i noves músiques.
A les 21:00 h. Concert del grup Internet2
Un dels projectes més curiosos i simpàtics del panorama català de la música electrònica.
A les 22:30 h. Concert del grup Extraperlo.
Quartet barceloní que ha aconseguit mutar-se fins a arribar a un indie-pop autòcton i sense matisos.

Extraperlo
Dijous, 23 de juliol
A les 18:30 h. Taller de papiroflèxia. Construïm amb paper.
A càrrec de Jordi Adell.
Inscripcions a la delegació. (manresa@coac.cat. 93 8751800)
A les 21:00 h. Concert de Sandra i Anaïs, veus i guitarra.
Versions de pop, jazz i soul en acústic. Temes d'artistes com ara Norah Jones, Katie Melua, Carla Bruni, Rolling Stones... però versionats només per a veus i guitarra. Per passar una bona estona tranquil·la gaudint de dues veus joves.
A les 22:30 h. Concert de Núria Cols (veu) i David Martell (piano).
Músiques del món. Cançons tradicionals i d’autor. Un recorregut per diferents països a través de la música. El duet format per Núria Cols a la veu i David Martell al piano, ens aproparà a indrets tan diversos com: Argentina, Irlanda, Estats Units, Japó, França, Brasil, Israel… Amb cançons tradicionals i d’autor, podreu endinsar-vos cap a un viatge sonor arreu del món.

Núria Cols i David Martell
Dijous, 30 de juliol
A les 21:30 h. Tast - maridatge 5 productes i vi al Pati de la Casa Lluvià
A càrrec del Petit Celler (Christian Carné i Marc Maldonado)
Inscripcions a la delegació (manresa@coac.cat 93 8751800). Preu: 38 euros
Tast Maridatge de 5 productes amb una gran personalitat, que maridats amb els vins adequats provocaran sensacions gustatives molt agradables en tot el conjunt.
- Salmó fumat salvatge de Noruega Carpier – Cava Oriol Rossell Brut Rosat
- Pernil d’aglà reserva de Salamanca – Fino Jarana Sherry Lustau
- Foie de celler extra macerat 48 hores amb sal – Château Ricard Coup de Coeur
- Formatge Pago Los Vivales Reserva Zamora (15 mesos) – Baigorri Reserva 2004
- Xocolata negra i catànies tradicionals – Moscato de ochoa Frizzante