El fenomen Food Truck omple d'estil el pati del Casino

Quinze camions de menjar han ofert les seves propostes gastronòmiques als paladars més inquiets

Publicat el 28 d’agost de 2015 a les 22:23

El pati del Casino s'ha començat a omplir de gent a partir de les set de la tarda. Foto: AFT.


El boom que va sorgir a Nova York l'any 2007 d'oferir menjar de qualitat de manera nòmada a través de camions amb tot l'equipament necessari ha arribat a Manresa aquesta tarda de divendres de la mà de la coordinació de les empreses Sweet Tables i Mediatic Marqueting Comunication que, amb el patrocini d'Estrella Damm són les pioneres en fer rutes gastronòmiques amb Food Trucks (que en català voldria dir "camions de menjar") arreu de Catalunya. Si bé aquest fenomen ja està estès per Catalunya en llocs concrets, el que volen les dues empreses esmentades és moure's pel territori català per donar a conèixer aquest nou concepte culinari.

A Manresa hi han aparcat a les cinc de la tarda, concretament al pati de la biblioteca del Casino. Un total de 15 Food Trucks han plantat la seva petita cuina mòbil i han començat a atendre les demandes dels clients més primerencs. Entre les diverses propostes s'hi podien trobar des d'establiments pensats per fer matar el cuc durant la tarda però sobretot el que hi abundaven eren Food Trucks amb propostes gastronòmiques per a tots els paladars. Hi havia, per exemple, la parada de l'Eugeni i l'Emma, anomenada "JuicyBlues" i que estava dedicada a elaborar batuts de fruita i xocolata, així com també uns rotllos fets amb pa libanès. La camioneta "La Internacional", ideada per dos nois de Balaguer que van decidir deixar la seva feina de publicistes per dedicar-se a la cuina, oferia Shuffles -que són nius de patata- farcits tan amb verdures com amb carn. 

A banda de la cuina més o menys coneguda pel públic mediterrani, també hi havia propostes pels paladars més atrevits. La parada "Arepas", d'una família de Veneçuela resident a Barcelona, on també hi tenen un restaurant, donava l'oportunitat d'endinsar-se a la gastronomia de l'Amèrica del Sud però concretament del seu país. És el cas també del Mihai i el seu germà, dos romanesos criats a Igualada que després de tancar el restaurant que teníen van decidir provar sort amb el Food Truck perquè, afirmen "no lliga tan com un restaurant i respon més a l'esperit nòmada que tenim nosaltres". Ells dos estan especialitzats en hamburgueses i cuina romanesa.

Amb una bona valoració inicial, els propietaris de les diverses Food Trucks encara tindran un dia més per captar el públic manresà. I és que aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, les cuines nòmades es traslladaran a la Muralla fins les dues de la matinada.