La gastronomia del Geoparc s'ha donat a conèixer aquest dissabte amb una fira que ha recollit els productes de proximitat d'una dotzena de productors a la plaça Sant Domènec de Manresa. Verdures i hortalisses, pa, mel, formatges, oli d'oliva, carn o vins, s'han pogut comprar i tastar durant tota la tarda, amb degustacions de tapes i diverses presentacions i activitats que han apropat els productes al públic en la 2a Fira Gastronòmica el Geoparc.
S'ha fet un tast guiat d'olis de les varietats pròpies del Bages; un tast de carn de conill i de colomí; una presentació del projecte Terra de Profit amb degustació dels productes que en formen part, i una degustació de pans i coques.
Els més petits també han pogut gaudir amb activitats i tallers per conèixer els valors geològics del territori. Pintar-se la cara amb pigments naturals, construir un brunzidor (un instrument musical prehistòric), edificar un dolmen o fer un gravat han estat algunes de les propostes en les quals han participat i que han estat conduïdes per professionals de les Coves del Toll de Moià, el Museu Comarcal de Manresa i les Coves de Montserrat.
La Fira Gastronòmica del Geoparc forma part de les activitats de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià que se celebren durant tot el cap de setmana. En aquest marc, també aquest dissabte el millor sommelier de l'Estat ha fet una demostració de tasts de vins a l'auditori de la Plana de l'Om.
El Geoparc mostra la seva gastronomia per segona vegada
Una dotzena de productors de proximitat han ofert els seus productes als visitants a la plaça Sant Domènec
ARA A PORTADA
Publicat el 12 de novembre de 2016 a les 20:00
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Rodrigo Rodríguez Comos dona dues obres al Museu de Manresa que enriqueixen el fons artístic
-
Cultura i Mitjans Tina Araüna exposa «Matriu» al MoMa Espai Cultural de Manresa
-
Cultura i Mitjans Restauren quatre relleus històrics del Poble Vell de Súria per conservar el llegat del llinatge Cardona
-
Cultura i Mitjans Edicions FUB publica «Just quan despertava», el relat inèdit de Josep Maria Aloy sobre joves en risc
-
Cultura i Mitjans La Festa de la Verema del Bages celebra els 30 anys amb rècord de públic i de copes de vi venudes
-
Cultura i Mitjans Les Fabricantes reviuen el passat fabril de Valls i Palà de Torroella amb èxit de públic i activitats