
Pastís de la Fira Embarrats. Foto: AjSJV
La recuperació de la gastronomia pròpia de principis del segle XX a Sant Joan de Vilatorrada serà un dels plats forts de la segona edició d'Embarrats aquest cap de setmana. La fira donarà protagonisme a la cuina de fa 100 anys amb la implicació dels establiments de restauració i de les pastisseries del municipi. Les pastisseries Miquel, Flor de Neu i Forn de Cabrianes han preparat el pastís d'Embarrats que es podrà trobar en aquests tres establiments i al punt d'informació de la fira, davant de Cal Gallifa, durant tot el cap de setmana. El pastís està fet a base d'ous, sucre, mantega, praliné d'ametlla i farina. A més, a la taverna de la fira es podrà degustar el xampany de pobre, una beguda molt popular de l'època que consistia en barrejar moscatell amb gasosa o bé mistela amb sifó.
Plats d'època
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada demana la implicació dels establiments de restauració perquè ofereixin els plats tradicionals de l'època. Bars i restaurants podran oferir cigrons, escudella catalana, patates emmascarades, bacallà amb samfaina, cansalada amb pa torrat i botifarra amb mongetes, entre d'altres. També hi haurà la possibilitat de degustar la truita d'Embarrats. Des de l'Ajuntament es treballa per aconseguir la continuïtat de tota aquesta oferta gastronòmica que ajudi a configurar una personalitat pròpia al municipi en l'àmbit gastronòmic, un dels atractius de Sant Joan de Vilatorrada.