
El vent i el fred han estat el grans protagonistes de la vintena edició de la Fira de la Llenega de Cardona. Tot i així, la gran afluència de públic ha tornat a ser la nota dominant d'aquest vintè aniversari de la recuperació de la antiga Fira de Tots Sants.
A banda del tradicional concurs de llenegues, amb premis a la més grossa i a la més original, la novetat d'enguany ha estat el concurs de Tapes amb Bolets, premiant la millor presentació (Mª Joana Caellas) i la tapa més saborosa (bar Centro) d'entre un bon grapat de propostes.
Els restaurants de la vila també han tingut el seu espai per a presentar les seves creacions amb la llenega com a protagonista comuna. Ha estat al passeig de la Fira on una desena de restaurants han pogut oferir els seus tastets als visitants.
Degut a ser un bon any per als boletaires, els preus de les dues varietats reines ha baixat respecte altres edicions, venent-se rovellons i llenegues a uns preus que oscil·laven entre 10 i 20 € el quilo. Un any més, l'exposició de les diferents varietats de bolets del país, a càrrec de l'Agrupació Micològica del Berguedà, ha estat un dels espais més visitats aprofitant la gran quantitat d'espècies mostrades.
El festival infantil Tocats del Bolet també ha consolidat la seva aposta per acostar l'afició boletaire als més petits, que han gaudit del seu propi concurs i d'un espectacle de titelles, "El Receptari" dedicat a l'art culinari.
Ja a la tarda, un concert de Musicant a l'Església de Sant Miquel i una botifarrada popular han posat el punt i final a una de les fires de tardor de referència a la Catalunya Central.