Fundació Alícia mostra com cuinar per a persones amb intoleràncies alimentaries

En el marc del Fòrum Gastronòmic; un taller pràctic per a restauradors basat en el primer manual de restauració sense gluten

Publicat el 26 de febrer de 2011 a les 18:24

Imatge del taller que s'ha portat a terme al Fòrum Gastronòmic. Foto: Pauta

La Fundació Alícia de CatalunyaCaixa ha portat a terme el taller "Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries a la carta" en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. El taller ha consistit en una sessió pràctica orientada als restauradors per tal de donar-los les eines i conceptes bàsics per poder cuinar per als clients que pateixen al·lèrgies i intoleràncies a determinats tipus d'aliments.

Basat en el primer manual de "Restauració sense gluten", que acaba d'editar la Fundació Alícia, el taller s'ha orientat a donar les eines per aplicar aquest Manual. Restauració sense gluten explica als cuiners com s'han d'identificar els plats sense gluten a la carta o com s'ha de rebre als clients a la sala. També indica les pautes a seguir en l'anotació de les comandes i dedica una atenció especial a la cuina, a on es segueix tot el procés des de la recepció de les matèries primeres fins a l'elaboració i conservació dels plats. Aspectes tots ells fonamentals per a garantir la seguretat i evitar la contaminació creuada.

Amb aquesta nova eina, s'amplien les possibilitats que tenen els celíacs de menjar fora, un col·lectiu de més de 60.000 persones a Catalunya. Els restauradors també es veuen beneficiats ja que podran oferir menús sense gluten amb les màximes garanties de seguretat a un nou col·lectiu de clients potencials. El Manual ha estat elaborat per l'Associació Celíacs de Catalunya i la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.