Imatge del taller que s'ha portat a terme al Fòrum Gastronòmic. Foto: Pauta
La Fundació Alícia de CatalunyaCaixa ha portat a terme el taller "Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries a la carta" en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. El taller ha consistit en una sessió pràctica orientada als restauradors per tal de donar-los les eines i conceptes bàsics per poder cuinar per als clients que pateixen al·lèrgies i intoleràncies a determinats tipus d'aliments.
Basat en el primer manual de "Restauració sense gluten", que acaba d'editar la Fundació Alícia, el taller s'ha orientat a donar les eines per aplicar aquest Manual. Restauració sense gluten explica als cuiners com s'han d'identificar els plats sense gluten a la carta o com s'ha de rebre als clients a la sala. També indica les pautes a seguir en l'anotació de les comandes i dedica una atenció especial a la cuina, a on es segueix tot el procés des de la recepció de les matèries primeres fins a l'elaboració i conservació dels plats. Aspectes tots ells fonamentals per a garantir la seguretat i evitar la contaminació creuada.
Amb aquesta nova eina, s'amplien les possibilitats que tenen els celíacs de menjar fora, un col·lectiu de més de 60.000 persones a Catalunya. Els restauradors també es veuen beneficiats ja que podran oferir menús sense gluten amb les màximes garanties de seguretat a un nou col·lectiu de clients potencials. El Manual ha estat elaborat per l'Associació Celíacs de Catalunya i la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
Fundació Alícia mostra com cuinar per a persones amb intoleràncies alimentaries
En el marc del Fòrum Gastronòmic; un taller pràctic per a restauradors basat en el primer manual de restauració sense gluten
ARA A PORTADA
Publicat el 26 de febrer de 2011 a les 18:24
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Isaac Bosch exposa una retrospectiva de la seva trajectòria com a il·lustrador al MoMa de Manresa
-
Cultura i Mitjans Els contes infantils prenen vida al Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages
-
Cultura i Mitjans Sònia Guedán emociona Santpedor amb un pregó ple de ciència, esperança i compromís en l’inici de la Festa Major
-
Cultura i Mitjans Aleix Solernou guanya el Premi de Poesia Jove de Centelles amb un poema sobre la memòria de la guerra
-
Cultura i Mitjans El Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa, primer de la Catalunya Central a entrar a Apropa Cultura
-
Cultura i Mitjans Sant Fruitós busca Pubilla i Hereu per al 2025: obert el termini de candidatures