El Jardins de Llum es desplega per mostrar tot el seu esplendor

Aquest diumenge s'ha pogut gaudir de les quatre propostes que no es van poder muntar a l'estrena a causa de la pluja

El Jardins de Llum ha omplert el Barri Antic d'art efímer
El Jardins de Llum ha omplert el Barri Antic d'art efímer | Pere Fontanals
22 de febrer de 2025, 22:23
Actualitzat: 23 de febrer, 22:05h

El festival Jardins de Llum ha omplert els carrers del Barri Antic d'art efímer i d'un públic que, sense la passió d'edicions anteriors ha aprofitat l'absència de pluja de diumenge per veure totes les propostes del programa. El plugim de dissabte va impedir el muntatge de Bànua, a la Plana de l'Om; Pianos d'arrel, a la plaça Europa; Gotes, al Parc de la Seu, i Il·luminem la terra, al carrer Mestre Blanch. Aquest diumenge, la normalitat meteorològica ha permès veure el programa complet.

Tant dissabte com diumenge, els manresans i els visitants no han volgut desaprofitar l'ocasió per resseguir els tres itineraris que han ampliat el diàmetre expositiu respecte les darreres edicions, per veure les disset propostes restants i també deixar-se convèncer per la principal novetat d'enguany, els Racons Poètics, projectats a diferents carrers i places dels recorreguts. També han gaudit de l'espectacularitat de la videocreació sobre la façana de l'Ajuntament, Arque, que ha donat el tret de sortida al festival.

L'aigua flueix i la llum assenyala en un circuit de propostes realitzades per artistes tant locals com de la resta de Catalunya, i mantenint el vessant més social i participatiu amb obres fetes per infants de les biblioteques veïnals de Manresa, el jovent de la Kampana, el grup l'Art de Viure d'Ampans, usuaris de la Fundació EMI, l'Escola Vedruna de Navàs i el col·lectiu Torrents d'Art del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. També hi prenen part professorat i alumnat del Conservatori Municipal de Música de Manresa i altres centres i escoles de música de la ciutat i la comarca i la Fundació Sant Andreu Salut. La comissària del festival és l'artista i gestora cultural Roser Oduber.