La Fira de la Coca i el Mató posa Montserrat a taula

Publicat el 21 d’octubre de 2010 a les 17:04

A més de coca i mató, la fira té molta exposició de formatges i productes de forn Foto: PFB

Cada tardor, com és tradicional pels volts de Tots Sants, Monistrol celebra la principal mostra gastronòmica del Montserrat: La Fira de la Coca i el Mató. Enguany s'arriba a la XVIIa edició que tindrà lloc els dies 23 i 24 d'octubre.

En la inauguració oficial d'aquesta edició serà el polifacètic Pere Tàpies, cantautor i expert radiofònic en gastronomia i conductor del programa "Tàpias variades" de Catalunya Ràdio, qui en farà el pregó.

A la Fira de la Coca i el Mató s'hi poden trobar productes gastronòmics artesanals propis de la zona del Montserrat com ara el mató de Marganell, els tomàquets de rosa i aromes de Montserrat, l'embotit del Bruc, els dolços de Collbató. Tots aquestes productes es poden provar al Tast dels Portals de Montserrat. Tampoc cal perdre's el Tast dels Amics de la Gastronomia de Montserrat. Aquesta associació de restauradors de prestigi ofereix una mostra de la seva cuina amb productes de qualitat del Montserrat, tot combinant de manera sorprenent tradició i innovació.

Voltant per la Fira es poden veure els productes gastronòmics artesanals de la terra representats per més d'una trentena de parades. És d'obligada visita la Zona de la Coca i el Mató on es poden adquirir el tan apreciat mató de Marganell i la coca de Montserrat.

La Fira de la Coca i el Mató ofereix també entreteniment per a tota la família amb tallers infantils, concurs de pintura ràpida, exposicions de carruatges i cavalls, teatre i música al carrer, actuacions d'esbarts, batucada, grallers i geganters.