La Fira de la Coca i el Mató visita Els Matins de TV3

Els encarregats de presentar-la han estat el xef Cristian Domínguez i el forner Ramon Alavedra

Publicat el 24 d’octubre de 2013 a les 17:55
Delegació montserratina al programa Els Matins de TV3. Foto: AjMdM

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol de Montserrat ha estat aquest dijous la protagonista de l'espai que el programa "Els Matins", de Televisió de Catalunya, dedica setmanalment a parlar dels certamens firals que es desenvolupen arreu del país. La intervenció al programa ha consistit en l'exposició de l'ampli ventall de coques que enguany oferiran les fleques del poble, prop d'una desena de varietats diferents, del protagonisme que té el mató a la fira i del seu vessant gastronómic. Els encarregats de fer-ho han estat el xef Cristian Domínguez i el forner Ramon Alavedra. 
 
Acompanyats per l'artista catalana, Núria Feliu, els dos monistrolencs han explicat els productes que durant aquest cap de semana es podran trobar entre el centenar de parades que ompliran la plaça de la Font Gran. Enguany és destacable la presència d'un estand propi dels dos forns de Monistrol –Cal Barquet i el Forn Alavedra- i de la pastisseria Cal Nando Dolç, on s'hi vendran les varietats de coca que avui s'han presentat al programa. Fins ara, les coques es comercialitzaven a les parades de mató però no tenien un espai amb denominació propia. Aprofitant aquesta vintena edició, també es presentarà en societat la nova coca farcida de mató que el Forn Alavedra ha preparat expressament per a la Fira. 
 
Per la seva banda, el xef Cristian Domínguez, ha presentat un dels 12 plats que formaran part de la carta de l'espai gastronòmic de la fira: el "Restaurant de la Gastronomia del Montserrat" que arrenca en aquesta edició amb molt bones expectatives. Domínguez ha explicat com la totalitat de plats que es podran degustar durant el cap de semana, integren productes artesanals i de la terra de l'entorn del Montserrat. 
 
Finalment, també s'ha esmentat la importancia del mató de Montserrat que elaboren actualmente quatre productors del municipi de Marganell.