30
de novembre
de
2015, 12:39
Actualitzat:
15:44h
Trias de Bes recollint el Campanar per 'La gran invención' Foto: OAC Navàs.
Aquest passat diumenge a la tarda la sala d'actes de l'Escola Diocesana de Navàs va ser l'escenari de l'entrega de premis del XXXIV Concurs de Cinema Amateur de Navàs, organitzat per FotoFilm Navàs. Amb més de 306 pel·lícules presentades, de les quals se'n van seleccionar 25 entre les tres categories (animació, documental i ficció), la gran vencedora, que es va endur el Campanar i 250€, va ser "La gran invención", de l'economista Fernando Trias de Bes, un fals documental que ens situa a l'any 2027, quan la Unió Europea ja no existeix a causa d'una pel·lícula. De fet, "La gran invención" també està preseleccionada com a Millor Curtmetratge de Ficció als Goya.
Trias de Bes, que assistir a l'acte per recollir el guardó, es va mostrar molt satisfet per haver haver guanyat el Campanar en un dels concursos de cinema més antics de Catalunya; a més, d'explicar anècdotes sobre el rodatge, va animar a Fotofilm Navàs a continuar endavant amb el concurs, ja "és una plataforma excel·lent pels autos que comencen i, sobretot, pels curtmetratges, un gènere cinematogràfic que té pocs espais de difusió", va manifestar.
Pel que fa a la resta de guardonats, el primer premi al millor argument va recaure a "They will all die in space", de Javier Chillón, una pel·lícula ambientada en una nau espacial a la deriva; mentre que el segon premi va ser per "Y mañana navidad", d'Héctor Rull, en què un home té alguna cosa a dir a la família de la seva dona en un sopar de Nadal.
Pel que fa a les pel·lícules d'animació, el primer premi se'l va endur "Portrait of a wind-up maker", de Darío Pérez, que destaca per uns excel·lents gràfics; i el segon, "Hi! I'm new", de Mario Serrano, que narra la història d'un dinosaure en el seu primer dia de feina.
Finalment, el millor documental va ser per "Garbanzos con azúcar", d'Antonio Aguilar, que explica en primera persona el bombardeig a Màlaga durant la Guerra Civil. El segon guardó va ser per "Summud", d'Ander Iriarte, que narra la visió d'uns observadors bascos a Palestina.