La Mostra de Productes de Rajadell tindrà continuïtat

El poble ha celebrat la primera edició d'aquesta fira i l'ha dedicat al safrà

Publicat el 14 d’abril de 2013 a les 16:56
Durant aquest diumenge Rajadell s'ha omplert de visitants. Foto: Jordi Preñanosa

Rajadell ha celebrat aquest diumenge la Primera Mostra de Productes de la Terra que enguany ha estat dedicada al Safrà. Durant el matí el poble s'ha omplert de parades d'embotit, oli, vi, fruits secs, melmelades, ratafies i licors artesans, coques i pa amb un total de 27 parades. També s'han fet diferents activitats com dues xerrades, una de la cuinera i nutricionista Eva Pio sobre els "productes de casa nostra amb un gran valor nutricional: El vi, l'oli i les nous", i l'altra a càrrec de Joan Cartanyà de l'empresa de ConcaPam de Montblanc que des de fa cinc anys esta recuperant el cultiu del safrà en molts territoris i al Bages. Les xerrades han fet petita la sala de plens de l'ajuntament. Pels més petits a la plaça de l'Era s'han pogut escoltar la Mar de Contes sobre el safrà i el patufet.
 
Amb tot, el que més èxit ha tingut ha estat la degustació gastronòmica amb plats cuinats pels diferents restaurants del poble i l'exhibició de falcons a càrrec d'Acariciando el aire. Amés també s'ha fet el concurs de cuina del safrà que ha reunit molts participants. Durant la jornada que ha estat de plena primavera s'ha vist un gran ambient de públic pel poble i segons la regidora de turisme, Nèlia Rincon, aquesta fira tindrà continuïtat de cara als propers anys, dedicant-la a altres productes. 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QMvl7ehS-xI[/youtube]
Ambient en els falcons i xerrada d'Eva Pio. Vídeo: Jordi Preñanosa