L'accent feminista es fa present a la Transèquia d'enguany

La caminada ha incrementat la seva participació arribant als 5.527 participants

La Transèquia ha tingut més de 5.500 participants
La Transèquia ha tingut més de 5.500 participants | Àlex Gómez Ribera
08 de març de 2020, 20:32
Actualitzat: 20:35h
La Transèquia ha coincidit enguany amb el Dia de la Dona, una celebració reivindicativa que ha estat present en la caminada amb la recaptació d'un euro solidari per cada inscripció, uns diners que es destinaran al projecte Caminant cap a la igualtat, un programa creat pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Manresa per conscienciar a nois de 14 a 18 anys de la violència masclista i ajudar, així, a prevenir aquest problema.

La Transèquia ha tingut una participació de 5.527 persones, del conjunt de participants 3.541 han fet la Transèquia a peu, 1.046 en bicicleta, 149 corrent i 11 en handbike, a més a més cal tenir en compte els 400 infants que han fet la Mini-Transèquia. Laia Muns, coordinadora de la Transèquia i directora de la Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia, ha volgut destacar que la xifra total de participants és la més alta des de que aquest esdeveniment és organitzat per la Fundació, a més a més, també ha subratllat que el nombre de preinscripcions ha estat més alt que en d'altres ocasions, un fet que ajuda a planificar-ho tot millor. Dins del total de participants cal incloure-hi els 380 voluntaris que han ajudat a tirar endavant tota la logística de la caminada, una xifra que, després de la crida feta aquesta setmana, finalment ha estat més alta que d'altres anys. D'altra banda, tot i que la xifra encara s'ha d'acabar de concretar, s'ha fet palesa la presència d'un nombre significatiu de participants de fora del Bages.

La Transèquia s'ha desenvolupat amb total normalitat i tots els participants han pogut gaudir d'un dia esplèndid que els ha permès resseguir la Sèquia i, també, contemplar diversos indrets del Pla de Bages. El punt final, el Parc de l'Agulla, ha estat l'epicentre d'un gran nombre d'activitats com tallers i jocs infantils, classes dirigides i diferents espectacles. Com és habitual l'organització també ha muntat un avituallament final al mateix parc amb aliments per ajudar a recuperar les forces un cop acabada la Transèquia. El compromís amb el medi ambient ha estat de nou present, tornant a implementar els mecanismes necessaris per reciclar el 100% dels residus que genera aquest esdeveniment.

L'organització ha fet una valoració positiva de com ha anat tot plegat en una compareixença en que, a més a més de Laia Muns, també hi han participat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa, Josep Alabern, i la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo.

L'alcalde Valentí Junyent ha felicitat a tota la gent que fa possible un esdeveniment que considera que dona personalitat a la ciutat, Anna Crespo ha subratllat l'accent femení de la Transèquia d'enguany i el fet de recollir diners pel projecte Caminem cap a la Igualtat. D'altra banda, Josep Alabern, ha volgut fer visible la participació i implicació en la Transèquia de tots el municipis per on passa aquest canal i de la millora, any rere any, de la organització.

Amb l'edició d'enguany la Transèquia arriba a la 36a edició renovant, un any més, el seu èxit de participació i tancant el cicle d'actes de les Festes de la Llum.