Món Sant Benet clou la 4a edició d'Alícia't, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, amb rècord de participació a les 200 activitats que s'han desenvolupat durant aquest dissabte i diumenge amb l'eix de la cuina sana, fàcil i divertida.
Més de 4.000 persones han passat pels tallers, tastos, demostracions de cuina i visites que s'han programat a Món Sant Benet en el marc d'Alícia't, que enguany ha ampliat l'espai d'exposició i activitats al prat de Sant Benet. L'afluència de visitants ha estat igualment elevada tenint en compte l'ocupació que han registrat les zones habilitades per a l'estacionament, tant les de Món Sant Benet com les habilitades als termes de Sant Fruitós i Navarcles.
L'esdeveniment, creat per la Fundació Alícia de Món Sant Benet amb l'objectiu de difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d'una cuina saludable, fàcil i divertida, ha fet un salt endavant amb la incorporació d'un nou eix de territori que ha aportat la coorganització amb la Diputació de Barcelona.
Col·lectius vinculats a la gastronomia, l'alimentació i la producció agroalimentària en l'àmbit de les comarques de Barcelona han mostrat els visitants la seva cuina així com les iniciatives sobre productes turístics, gastronòmics i agroalimentaris del territori.
Les novetats de la quarta edició
Novetats com l'Aula dels Sabors Barcelona és Molt Més, ha fet ple a les quatre sessions programades durant el cap de setmana, amb un nou format d'activitat consistent en tastos guiats amb productes gastronòmics singulars de les comarques de Barcelona com a protagonistes.
Al Prat de Sant Benet, les demostracions dels col·lectius de cuina i restauració de d'aquest àmbit territorial han consolidat el segon escenari d'activitats d'Alícia't com a nou espai de dinamització de la festa, en contacte directe amb la natura i el paisatge de Món Sant Benet.
En aquest espai s'hi han desenvolupat les dues activitats centrals programades en el marc de l'Any Internacional dels Llegums: la Cigoranada, amb Vilafranca Ve de Gust, i la Mongetada, de Cuina Vallès. El prat també ha acollit el expositors d'empreses i institucions que han treballat en projectes amb la Fundació Alícia, la zona de jocs al peu de la Piràmide d'Alícia i els caps del bestiar que pastura a l'Espai Natura Montserrat-Coll de Can Maçana, de la Fundació Catalunya-La Pedrera.
Alícia't ha comptat enguany amb personatges rellevants del panorama gastronòmic del país. El dissabte, Joan Roca va acompanyar el seu equip al taller de cuina al buit i a baixa temperatura que ha desenvolupat amb la Fundació Alícia. Oriol Castro també va dirigir els seus cuiners per explicar les claus de la cuina amb ostra que desenvolupa al Compartir de Cadaqués.
Finalment, Alícia't també ha repetit el seu compromís per combatre el problema del malbaratament dels aliments amb la presència de la Plataforma d'Aprofitament dels Aliments, els Espigoladors i l'exposició interactiva Som gent de profit, de l'Agència de Residus de Catalunya i l'ajuntament de Barcelona.
Món Sant Benet supera les previsions de participació a la quarta edició d'Alícia't
La festa, coorganitzada per la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona, ha superat les expectatives assolint el màxim nivell d'inscripció de totes les edicions
Ara a portada
-
Societat La Sareb insta la Plataforma dels Aliments de Manresa a marxar de la carretera de Vic Pere Fontanals
-
Societat Josep Maria Mata-Perelló, Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria científica i humana Redacció
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Publicat el 01 de maig de 2016 a les 16:06
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Santpedor obre la convocatòria per participar en el 13è Concurs de Música Jove
-
Cultura i Mitjans Manresa completa un dels Sant Jordi més lluïts dels darrers anys
-
Cultura i Mitjans L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes
-
Cultura i Mitjans Els infants de les escoles de Sant Fruitós gaudeixen d'una matinal de contes durant Sant Jordi