El proper dijous, 29 d’octubre a partir de les 12 del migdia, es presenta al Palau Robert de Barcelona l’inici de col•laboració entre Montserrat i Món Sant Benet en el marc d’una sessió sobre turisme cultural amb el títol «Montserrat / Món Sant Benet: històries compartides». A la jornada s’exposarà la nova proposta turística dels dos conjunts monumentals per al públic català i estranger.
A la tarda, a partir de les 17 hores, l’acte se centrarà en Món Sant Benet i en seva oferta gastronòmica. Amb el títol «Món Sant Benet: Un món de sensacions gastronòmiques» els responsables de la gastronomia de Món Sant Benet, entre els quals el reconegut xef Jordi Cruz, exposaran l’oferta culinària de Món Sant Benet i faran demostracions gastronòmiques. Al final de l’acte hi haurà una degustació.
PROGRAMA:
12:00 MONTSERRAT/ MÓN SANT BENET: HISTÒRIES COMPARTIDES
12:15 Obertura institucional amb Marta Lacambra, directora de l’Obra Social de Caixa Manresa i Josep Altayó, director general LARSA-Montserrat.
12:30 “Cap on va el turisme cultural” amb José Antonio Donaire, professor titular de la Universitat de Girona i responsable del Laboratori Multidisciplinar de Recerca en Turisme
12:50 “Montserrat i Sant Benet, monestirs benedictins, monestirs germans” amb Llorenç Ferrer, catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona
13:10 "Ramon Casas i el modernisme” amb Eva Buch, conservadora del Museu de Montserrat
13:30 “Propostes temàtiques d’un dia per visitar Món Sant Benet i Montserrat” amb Laia Cicuendez, Sales Manager de Montserrat.
14:00 Tast simbòlic de productes de Montserrat i Món Sant Benet.
17:00 MONSTBENET: UN MÓN DE SENSACIONS GASTRONOMIQUES
17:10 Fundació Alicia: El sentit dels sentits i Horts de Sant Benet amb Toni Massanés
17:10 La cuina tradicional: Restaurant La Fonda, amb Daniel Badenas
18:00 El Producte: Restaurant Món amb Pep Casas
18:15 La cuina d’autor: Restaurant Angle (30’) – Jordi Cruz
19:00 Degustació de Gastronomia de Món Sant Benet
Montserrat i Món Sant Benet acaben d’iniciar un projecte de col•laboració, que té com a primer pas l’organització de sortides d’un dia a ambdues destinacions. L’objectiu és que els visitants puguin descobrir, en una sola jornada, els vincles i el valuós patrimoni artístic, cultural i històric dels dos conjunts monumentals, separats només per una trentena de quilòmetres.
A la tarda, a partir de les 17 hores, l’acte se centrarà en Món Sant Benet i en seva oferta gastronòmica. Amb el títol «Món Sant Benet: Un món de sensacions gastronòmiques» els responsables de la gastronomia de Món Sant Benet, entre els quals el reconegut xef Jordi Cruz, exposaran l’oferta culinària de Món Sant Benet i faran demostracions gastronòmiques. Al final de l’acte hi haurà una degustació.
PROGRAMA:
12:00 MONTSERRAT/ MÓN SANT BENET: HISTÒRIES COMPARTIDES
12:15 Obertura institucional amb Marta Lacambra, directora de l’Obra Social de Caixa Manresa i Josep Altayó, director general LARSA-Montserrat.
12:30 “Cap on va el turisme cultural” amb José Antonio Donaire, professor titular de la Universitat de Girona i responsable del Laboratori Multidisciplinar de Recerca en Turisme
12:50 “Montserrat i Sant Benet, monestirs benedictins, monestirs germans” amb Llorenç Ferrer, catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona
13:10 "Ramon Casas i el modernisme” amb Eva Buch, conservadora del Museu de Montserrat
13:30 “Propostes temàtiques d’un dia per visitar Món Sant Benet i Montserrat” amb Laia Cicuendez, Sales Manager de Montserrat.
14:00 Tast simbòlic de productes de Montserrat i Món Sant Benet.
17:00 MONSTBENET: UN MÓN DE SENSACIONS GASTRONOMIQUES
17:10 Fundació Alicia: El sentit dels sentits i Horts de Sant Benet amb Toni Massanés
17:10 La cuina tradicional: Restaurant La Fonda, amb Daniel Badenas
18:00 El Producte: Restaurant Món amb Pep Casas
18:15 La cuina d’autor: Restaurant Angle (30’) – Jordi Cruz
19:00 Degustació de Gastronomia de Món Sant Benet
Montserrat i Món Sant Benet acaben d’iniciar un projecte de col•laboració, que té com a primer pas l’organització de sortides d’un dia a ambdues destinacions. L’objectiu és que els visitants puguin descobrir, en una sola jornada, els vincles i el valuós patrimoni artístic, cultural i històric dels dos conjunts monumentals, separats només per una trentena de quilòmetres.