
ACN. '50 anys d'Hostal Abat Cisneros' és el títol de l'exposició que s'ha inaugurat aquest dilluns al Saló Sant Jordi de l'Hostal Abat Cisneros del monestir de Montserrat. La mostra recull la història d'un establiment que es va convertir en una de les necessitats més urgents del santuari, segons paraules del pare abat Aureli Maria Escarré. L'exposició inclou un audiovisual en el qual vuit xefs de reconegut prestigi elaboren, segons la seva interpretació de la recepta, vuit dels primers plats que es van servir en el restaurant. La mostra també ensenya els uniformes que utilitzaven els cambrers o l'evolució que va tenir la vaixella al llarg dels anys, entre d'altres objectes.
Josep Altaió, director general d'Agrícola Regional S.A., ha explicat que la mostra fa un recorregut per la història de l'equipament, abans que fos hotel, per la seva construcció i per al dia de la seva inauguració. A més, inclou un plafó que parla de l'abat Cisneros i un altre d'homenatge a les persones que hi han treballat al llarg d'aquests cinquanta anys.
A l'exposició, que s'ha inaugurat aquest dilluns al migdia, hi ha peces com la indumentària que vestien els cambrers als anys seixanta, el vestuari que utilitzava el 'maitre' o els estris que es feien servir al restaurant de l'hostal. A més, una taula ben parada serveix per mostrar l'evolució de la vaixella al llarg d'aquest anys. Josep Altaió, director general d'Agrícola Regional S.A., ha recordat que l'hostal va néixer com una 'necessitat' ja que, cada vegada, hi havia més visitants que reclamaven poder allotjar-se al monestir.
L'exposició es completa amb un audiovisual que recull els vuit primers plats que es van elaborar en els primers temps d'existència del restaurant. Els plats han estat elaborats per xefs de reconegut prestigi com Nandu Jubany, Montse Estruch, Sergi Arola, Joan Roca i Jordi Cruz, entre d'altres. Al final del plat cuinat hi ha una entrevista amb cadascun d'ells, que expliquen la seva vinculació amb Montserrat i les perspectives de futur que té, segons els cuiners, el restaurant de l'hostal.
La mostra es podrà visitar fins el 22 de desembre al Saló Sant Jordi de l'Hostal Abat Cisneros del monestir.

