
A la pel·lícula, de l'argentí Nicolás Entel, Sebastián repassa una infància extraordinària al costat d'un pare a qui estimava tot i saber que era l'enemic número u de Colòmbia. Ens parla també de temps de grans luxes i extravagància, contrastat amb temps de persecució. El fill i la vídua obren les portes de la família per compartir arxius ocults i privats.
Però aquesta és també la història de dues de les víctimes més prominents d'Escobar: el Ministre de Justícia i un polític a punt de ser elegit President de Colòmbia, només dos exemples d'entre els centenars de víctimes del narcotraficant a la dècada dels 80. Ara, Sebastián intenta trencar el cicle de la venjança i busca la re conciliació amb els fills de les víctimes del seu pare.
"Pecados de mi padre" va ser seleccionat al Festival Internacional de Cinema Documental d'Amsterdam (IDFA), Països Baixos, 2009, i al Festival Internacional de Cinema Mar de Plata, a l'Argentina, 2009. Enguany també ha estat seleccionat al Festival de Cinema Sundance, EUA.
El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s'estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I'Estat Espanyol. Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel40.
Les entrades de les sessions d'El Documental del Mes costen 4 euros i 3 amb el Carnet de CineClub i Galliner i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (938723636) i una hora abans de la sessió a les taquilles del Conservatori.
La propera cita d'El Documental del Mes serà el dijous, 4 de març a les 9 del vespre, en què es podrà veure "Cooking History", de Peter Kerekes.