Els periodistes Raquel Sans, Eloi Vila i Toni Tortajada parlaran a Manresa de periodisme i memòria històrica

La iniciativa de l'acte, organitzat per Memòria.cat, sorgeix arran de la producció del capítol del programa "Quanta guerra!" de "TV3" dedicat a la trajectòria de l'àvia de la periodista Raquel Sans

Eloi Vila i Raquel sans durant el rodatge del «Quanta guerra» a l'Hospital de Sant Andreu
Eloi Vila i Raquel sans durant el rodatge del «Quanta guerra» a l'Hospital de Sant Andreu | 3Cat
Redacció
11 de novembre de 2024, 11:10
Actualitzat: 17:40h

L'Associació Memòria i Història de Manresa organitzarà el proper dijous l'acte titulat A la recerca de la memòria no explicada, que tractarà del paper dels mitjans de comunicació i de les entitats de memòria històrica en la recerca històrica, a partir de les seves experiències.

L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda, a l'Espai Plana de l'Om de Manresa, i comptarà amb la participació dels periodistes Raquel Sans, Eloi Vila i Toni Tortajada i l'historiador Joaquim Aloy. Serà conduit per Salvador Redó, president de l'Associació Memòria i Història de Manresa.

La iniciativa de l'acte sorgeix arran de la producció del capítol del programa Quanta guerra! de TV3 dedicat a la trajectòria de l'àvia de la periodista Raquel Sans, Carme Segarra, que els darrers mesos de la Guerra Civil va exercir d'infermera a Manresa.

Toni Tortajada és el guionista, investigador del programa i qui està darrere les càmeres; Eloi Vila n'és el presentador i és qui va conduir Raquel Sans pels indrets on podia haver estat la seva àvia durant el període de la Guerra Civil.

Toni Tortajada i Eloi Vila compartiran els records, vivències i anècdotes més remarcables dels diferents capítols del programa; Raquel Sans parlarà de què li va representar participar en el capítol dedicat a la seva àvia, i Joaquim Aloy, de la seva experiència en la participació del programa enregistrat a Manresa.

Durant l'acte, es podran escoltar un conjunt de vivències que permetran evidenciar com n'és d'important i necessària la recerca i la difusió de la memòria històrica, tant per part de periodistes com d'historiadors, i com d'útil pot arribar a ser el treball conjunt.

El programa Quanta guerra! ha tingut uns nivells d'audiència excel·lents, aconseguint fer arribar al gran públic episodis significatius de la memòria històrica de Catalunya. Les històries personals explicades en els onze capítols de la sèrie esdevenen un mirall de milers d'històries similars que va viure Catalunya durant aquells anys tan durs. Constitueixen un viatge al passat que bé convé conèixer i divulgar.

Arxivat a