Ignasi Sala i Gemmà Solà, en representació de Fogons del Bages, han seleccionat unes receptes pensades per a que el Tomàquet de la Comarca en sigui el protagonista. Les van presentar en el showkooking organitzat per We Love Cooking i www.mengembages.coop en els actes de celebració de la primera Festa del Tomàquet del Bages, organitzada per l'Ajuntament de Manresa, mengemBages, Proper, tomating.com i amb el suport del Rebost del Bages, Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.
Durant tot l'agost diferents restaurants del Bages se sumen a la festa posant el tomàquet bagenc com a protagonista de la seva carta. NacióManresa us ofereix una recepta de tomàquet cada dilluns i cada dijous d'aquest mes. Que aprofiti!
Escaldar tomàquet
Preparació
1- Traiem el peduncle del tomàquet i fem una creu amb un ganivet a l'altre extrem.
2- Posem una olla amb aigua a bullir i també preparem un recipient amb aigua i gel.
3- Quan l'aigua arrenca el bull hi posarem el tomàquets. El temps varia segons la mida del tomàquet, però un senyal de que ja es pot retirar es que on em fet la creu la pell ja es comença a separar.
4- Seguidament el posem al recipient que tenim l'aigua freda.
ARA A PORTADA
Publicat el 24 d’agost de 2017 a les 00:00
Actualitzat el 26 d’agost de 2017 a les 10:59
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans La revetlla de Manresa combina gresca amb comunitat
-
Cultura i Mitjans La Biblioteca del Casino incorpora dotze treballs de recerca de batxillerat al seu fons local
-
Cultura i Mitjans Els municipis de l'oest del Bages impulsen el projecte comunitari Patrimoni Obert
-
Cultura i Mitjans El 6è Congrés Internacional de Geologia i Mineria Ambiental celebra a Súria les seves primeres sessions de treball
-
Cultura i Mitjans Santpedor restaura una col·lecció de 90 pergamins reials dels segles XIV al XVI
-
Cultura i Mitjans Navarcles arrenca el pla per protegir el seu patrimoni: visita exhaustiva per identificar els béns a conservar