Tornarà l’alimentació ecològica a l'Ecoviure amb un espai dedicat a la gastronomia

Publicat el 18 de setembre de 2009 a les 17:11
La gastronomia, en aquest cas ecològica, serà un dels eixos d’Ecoviure, després de l’aposta que l’organització va fer en l’edició de l’any passat i que va ser molt ben rebuda per part del públic assistent. La fira, que se celebrarà entre els dies 16 i 18 d’octubre al Palau Firal de Manresa, tindrà un espai específic dedicat a fer demostracions i tallers de cuina amb productes ecològics, molts d’ells provinents dels mateixos expositors.

Els tallers es faran el dissabte al matí i a la tarda i el diumenge al matí i aniran a càrrec de Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia, un cuiner referent en investigació i innovació gastronòmiques que aproparà els visitants a l’apassionant món dels sentits; Benvingut Aligué, del restaurant Aligué de Manresa, que aplicarà els productes ecològics a la seva cuina, amb base catalana però amb influències d’Itàlia, França i el País Basc; i Joaquim Pujades, de la botiga Bernat de Rubió de Moià, des d’on comercialitza diferents productes ecològics, entre els quals una àmplia gamma de pizzes. Serà precisament el món de les pizzes ecològiques el que centrarà el taller de Pujades, que prestarà una especial atenció als més petits de la casa.

A part d’això, Ecoviure tornarà a premiar els millors vins i olis ecològics amb el concurs que es consolida any rere any. L’alimentació ecològica també serà el tema d’una jornada tècnica, que debatrà sobre la necessitat d’introduir els aliments ecològics als menús escolars. També podrà veure’s una exposició, portada pel departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que explicarà què són els aliments ecològics, com identificar-los i quins són els seus canals de comercialització.