Un tast de verdures o xocolates per al darrer Mercat de Primavera

Per primera vegada es fa en el marc dels Mercats de Primavera un tast de verdures de l'hort ecològic de Sant Benet i es repeteix el tast de xocolates amb Enric Rovira que tan èxit va tenir l'any passat

Publicat el 30 d’abril de 2012 a les 17:40

Els Mercats de Primavera estan rebent moltes visites els caps de setmana. Foto: MSB

Els Mercats de Primavera arriben al darrer cap de setmana d'aquesta edició amb noves propostes. Aquest cop, a les parades a la plaça de Món Sant Benet s'hi uneix també demostracions d'oficis, l'animació musical i la narració de contes. Igualment, els mercats de primavera tenen com a objectiu ser l'aparador de productes elaborats a casa nostra. Dissabte a les 12 del migdia es farà una degustació de gelats a càrrec de Chelats Sarrate i diumenge, al migdia, un tast de xocolates amb Enric Rovira que ja l'any passat va obtenir un gran èxit de públic. A ¼ de 2 es fa una proposta nova, un tast de verdures ecològiques acabades de collir de l'hort de Món Sant Benet. Aquestes són activitats gratuïtes que tenen molt d'èxit, per la qual cosa es recomana pre-inscriure's per garantir-ne la plaça.

Taller Decorem amb xocolata de l'any passat. Foto: MSB

Els mercats a més pretenen ser una proposta de lleure per a les famílies. Per a aquest cap de setmana es fa una gimcama familiar a les 11 del matí tant de dissabte com de diumenge amb la superació de proves que permetran descobrir secrets de la primavera. Igualment hi haurà tallers sobre alimentació i cuina.

En aquesta segona edició dels mercats de Món Sant Benet, el monestir ha incorporat algunes novetat que han comptat amb molt bona acceptació. Aquest és el cas de la visita guiada que va fer l'escriptor Martí Gironell el passat cap de setmana. Gironell va ensenyar els racons inèdits de Món Sant Benet als visitants que es van apuntar prèviament. Una iniciativa que es feia per primera vegada aprofitant que l'escriptor fa una estada al monestir per escriure una novel·la basada precisament en l'entorn de Món Sant Benet.

Martí Gironell acompanyant els visitants el passat cap de setmana. Foto: MSB

Activitats per a aquest cap de setmana:

Dissabte dia 5 de maig

  • 11 h Juguem amb la primavera* Gimcana familiar en la que haurem de superar proves per descobrir els secrets de la primavera.
  • 12 h Degustació de gelat a càrrec de Chelats Sarrate* Activitat gratuïta.
  • 13 h Bufanúvols contes i música. Activitat gratuïta.

Durant el dia hi haurà:

  • Visites al Monestir i a la Fundació Alícia, consulteu horaris a Recepció.
  • Animació amb el grup Bufanúvols (només al matí)
  • Demostració de l'ofici de teixir a la parada Can Maria Bonica.
  • Degustacions a les següents parades: Ampans, Celler el Molí, Sant Gil, Cal Rafilat i El pot petit hi ha...

* Es requereix reserves prèvia al número de telèfon 938 75 9 401.

Diumenge dia 6 de maig

  • 11 h Tasta la primavera.* Taller de cuina per conèixer receptes típiques d'aquesta estació.
  • 11 h Juguem amb la primavera.* Gimcana familiar en la que haurem de superar proves per descobrir els secrets de la primavera.
  • 12 h Tast de xocolates Enric Rovira.* Activitat gratuïta.
  • 12 h Demostració de l'ofici de trementinaires a la parada de la Cucadellum. Activitat gratuïta.
  • 13 h Bufanúvols contes i música. Activitat gratuïta.
  • 13,15 h Tast de verdures ecològiques dels Horts de Sant Benet.* Activitat gratuïta.
  • 16,30 h Bufanúvols contes i música. Activitat gratuïta.
  • 17 h Demostració de l'ofici de trementinaires a la parada de la Cucadellum. Activitat gratuïta.

Durant el dia hi haurà:

  • Visites al Monestir i a la Fundació Alícia, consulteu horaris a Recepció.
  • Animació amb el grup Bufanúvols (només al matí)
  • Demostració de l'ofici de teixir a la parada Can Maria Bonica.
  • Degustacions a les següents parades: Clot de les Soleres, Sant Gil, Cal Rafilat i El pot petit hi ha...

*Es requereix reserves prèvia al número de telèfon 938 75 9 401.