Artur Mas signa una tina de vi durant la celebració. Foto: Abadal
El celler Abadal va acollir als seus amics en un acte institucional dimarts, dia 7 de juny, amb una àmplia assistència de personalitats del món social i polític de Catalunya.
Entre els quals podem remarcar el Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el director general d'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), els alcaldes d'Avinyó, Artés, Manresa, Navarcles, Balsareny, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Talamanca, entre altres, el delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i el president del Consell Comarcal del Bages.
En relació al món vinícola varen assistir el president de la Confraria dels Vins del Bages i viticultors de la zona i el president de l'Associació Catalana d'Enòlegs, el president de la DO Catalunya i el president de la DO Terra Alta.
En representació del món empresarial el President de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, president PIMEC‐Catalunya Central, president de la UBIC, director general de Mútua Intercomarcal, president de FIBANC, i empreses de diferents àmbits relacionats amb l'alimentació, com el president d'Aneto, president de la Cooperativa Guissona i president del Grup Serhs. I en referent a món social i d'entitats bagenques varen estar representades la Fundació Abadia de Montserrat, el Montepio de Conductors, el Club Rotary Manresa‐Bages i presidents de diferents col·legis professionals de les demarcacions del Bages‐Berguedà.
Començà a les 7 de la tarda amb una copa de benvinguda al Celler Sant Ramon. A continuació, els convidats gaudiren de la festa en diferents espais: a la Plaça de les Heures es va degustar el vi de l'Aniversari; a la zona Maridatge i Sentits es va experimentar amb els vins clàssics de la gamma Abadal (Picapoll, Rosat, Criança i 3.9) i a la zona de l'Era de la casa pairal, es catàren vins experimentals, fora de mercat, que varen ser explicats pels propis enòlegs d'Abadal.
Valentí Roqueta, president d'Abadal, va donar la benvinguda a tots els presents, va manifestar la seva satisfacció per aquest esdeveniment que amb tanta joia celebraven i ressaltà que "des de sempre el Celler Abadal tenia l'objectiu de donar la màxima expressivitat i autenticitat als vins que oferien i que estant als inicis d'un gran projecte de futur".
El President de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d'Agricultura, també es va dirigir al públic amb unes paraules de felicitació per la celebració que feia aquest Celler tan emblemàtic de la DO Pla de Bages.
El President també va col·locar una placa commemorativa en l'obra Arrels i horitzó, realitzada amb motiu del 25è aniversari. Tots els seus elements són simbòlics: La fusta, com els arbres, ens arrela al territori i demostra compromís, les eines són el treball, l'esforç i la tecnologia i els cercles de les botes, en forma de bola de món, mostren la visió llunyana i la mirada a l'horitzó.
A la zona central, Plaça de les Heures, al costat del Museu, es degustarà el vi de l'aniversari, l'Abadal 25. És una edició limitada d'un vi creat especialment per aquesta efemèride, que integra les varietats, que foren també les que formaren part de l'inici del projecte Abadal. La il·lustració de l'etiqueta és una creació de l'artista Joaquim Falcó, autor de les primeres etiquetes del celler i que ha tornat a col·laborar en aquest 25è aniversari.
La peculiaritat més destacada d'aquesta Festa fou a la zona de Maridatge i Sentits. Els assistents podien degustar els vins en tres copes diferents (les chianti, syrah i borgonya pels vins rosat i picapoll, i les burdeus, chianti i montrachet pels vins criança i 3.9), amb un acompanyament singular: flors, herbes, fruites, músiques i tapes seleccionades especialment per remarcar les sensacions que el convidat tenia al degustar cada vi. Així copsaven les diferents qualitats i característiques visuals, olfactives, auditives i gustatives que aquests vins oferien segons la copa utilitzada i el seu entorn, que quedava explícitament indicat en un interessant punt de llibre, que es donà a tots els assistents.
Fou una curiositat molt elaborada per part dels enòlegs i de col·laboradors del Celler i de l'Escola d'Hoteleria Joviat, que va sorprendre a tots els assistents aconseguint una experiència gustativa i sensitiva única.
A la zona de l'Era es pogueren tastar en primícia alguns vins experimentals que ni tan sols sortiran al mercat. Es tracta de vins de totes les varietats autòctones, entre ells Sumoll Negre, Sumoll Negre com a Blanc de Noir, Mandó i Picapoll, que formen part del constant estudi i desenvolupament que Abadal ha agafat com a compromís amb la zona i que ja ha donat fruits en el passat amb vins com el Picapoll, el Nuat o el Sumoll Rosat.
Els assistents, també pogueren visitar les antigues instal·lacions de la Masia amb els cellers ancestrals de la casa i el Museu.
Fou un èxit total les diferents activitats que es varen oferir i que agraïren els convidats per la seva excepcionalitat i acurada preparació.
Abadal celebra el 25è aniversari apostant pels vins de varietat autòctona
El President de la Generalitat acompanya la societat bagenca i catalana en l'aniversari
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
Publicat el 08 de juny de 2011 a les 16:40
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible