Alícia convoca a cuiners i científics de tot el món a investigar a la seva seu

Publicat el 28 de juliol de 2011 a les 15:45
Imatge d'arxiu de la primera trobada. CX

La Fundació Alícia, un projecte de la Fundació Caixa Manresa amb seu a Món Sant Benet, convoca 18 noves beques d'investigació que es realitzaran durant el 2012. Les beques van adreçades a estudiants dels àmbits de la gastronomia, la tecnologia, la ciència, la salut i la producció d'aliments. Les beques busquen proporcionar el coneixement, rigor científic i mètode en la recerca culinària ajudant a que tothom mengi millor.
 
Serà el setè any que la Fundació Alícia acollirà estudiants a la seva seu. Des que es va posar en marxa el programa de beques, l'any 2006, han passat per la Fundació Alícia més de 100 estudiants Provinents de més de 20 països i 3 continents entre les quals la Índia, Estats Units o Veneçuela, entre molts d'altres. El programa de becaris s'ha convertit en un element de cohesió d'Alícia i també de divulgació dels idearis de la Fundació arreu del món. Molts dels estudiants que ja han passat per Alícia han endegat projectes relacionats amb la gastronomia en els seus països d'origen, convertint-se en ambaixadors dels idearis de la Fundació i també dels productes i gastronomia catalana arreu.

Les beques de la Fundació Alícia cobreixen totes les despeses de manutenció dels estudiants, entre els quals l'allotjament i les dietes i proporcionen coneixement i aprenentatge de recerca aplicada als productes i processos culinaris, i els hàbits alimentaris en un centre de referència mundial. Els científics, cuiners i experts de la Fundació també dirigeixen i tutoritzen el projecte de recerca dels estudiants. La convocatòria de beques 2012 es tanca el 15 de setembre de 2011.
 
Becaris de la millor Universitat del món, també a Alícia
Durant el 2011 estudiants de la Harvard School of Engineering and Applied Sciences s'han afegit al programa de becaris de la Fundació Alícia. El estudiants de Harvard provenen de la primera edició de curs Ciència i cuina que desenvolupa la Fundació Alícia a la universitat nord-americana. L'intercanvi amb Harvard continuarà durant cinc anys més.
 
La Fundació Alícia
Millorar els hàbits alimentaris per fomentar una vida saludable és un tema de màxima rellevància a la societat d'avui. La Fundació Alícia, un projecte de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, es dedica a la investigació amb un objectiu bàsic: que tots mengem millor. Alícia és un centre de recerca, ubicat a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), que es dedica a la innovació tecnològica en cuina, la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, amb vocació social i obert a tothom. Amb l'assessorament del xef Ferran Adrià i del cardiòleg Valentí Fuster, Alícia treballa per ser un referent en l'àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia, i com un espai per crear consciència social sobre la importància de l'alimentació com a fet cultural i com a factor educatiu. Alícia és un espai on es generen idees sobre alimentació i cuina, una experiència sensorial i estimulant que combina tradició i innovació.

Primera trobada de becaris d'Alícia
El 22 de juliol es va portar a terme la primera trobada de becaris d'Alícia a la seu de la Fundació. A la trobada van assistir-hi 28 ex becaris i 12 becaris que actualment encara estan cursant les pràctiques a la Fundació Alícia.