Augmenta la família dels vins Artium i es prepara la Verema

"Caprici" és un vi jove monovarietal 100% merlot

Publicat el 05 d’agost de 2010 a les 14:54
Vins i Caves Artium, del Celler Cooperatiu d'Artés augmenta aquest any 2010 la família de vins amb un vi jove monovarietal 100% merlot. Batejat amb el nom de "Caprici" va néixer seguint les característiques i condicions de les vinyes dels socis de la Cooperativa i tenint en compte la climatologia de l'anyada 2009. El resultat del primer merlot jove del sindicat és un vi jove, sense fusta, sense criança i sense cap envelliment. Així doncs, s'ha fet la maceració més curta per no extreure tants tanins, i aprofitant que té una bona acidesa s'ha aconseguit la frescor necessària per fer un vi fàcil de veure, a temperatura ambient i a qualsevol hora. Ens trobem amb el merlot que té l'índex de suavitat més alt dels darrers 5 anys.

La nota de cata seria: aromes juvenils, fresques, amb fruites vermelles i a mesura que s'escalfa, apareixen records d'aromes de gominoles. Gust corpulent, penetrant però sense astringències. Molt golós. D'aquí el nom de Caprici, perquè resulta ser un vi capritxós.

Amb aquesta nova incorporació s'amplia el ventall de productes dels vins amb DO Pla de Bages d'una bodega centenària que aposta per potenciar els vins i caves, i oferir un producte actual de qualitat, marcat per la tradició i el fet artesanal. Recordem que aquest any el vi negre Reserva Cabernet Sauvignon Artium ha estat distingit amb una medalla d'Or del Concurs GIROVI'10, dintre de la categoria dels Reserva Cabernet Sauvignon.

Un dels objectius de tots els socis del Celler Cooperatiu d'Artés és obtenir el millor raïm de les vinyes, i d'aquest raïm obtenir el màxim potencial dels vins que s'elaboren. A més a més de les condicions imposades, encara que privilegiades, per la natura, al Celler Cooperatiu d'Artés es treballa dia a dia per a optimitzar-les i aconseguir el millor raïm, fet que dona força i sabor als vins. Es tracta d'un treball en equip que requereix temps, utilitzant tècniques que protegeixen el medi ambient i contribueixen a millorar la qualitat del raïm. A partir d'aquí cada raïm, en certa manera, marcarà el destí cap al millor vi. Amb aquest concepte ha nascut el Caprici, però sense deixar de tenir nous projectes en marxa pels propers anys per sortir al mercat.

Amb aquest procés les vinyes d'aquest any ja estan gairebé apunt, i tot senyala que es recollirà un raïm excel·lent i que permetrà elaborar uns bons productes.