Inauguració de la Jornada de Formació del Gremi d'Hoteleria. Foto: Catpress
La Jornada de Formació del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages s'ha clos aquest migdia. Enguany se'n celebraven els 10 anys i s'ha fet amb una jornada amb ponents de reconegut prestigi com el cuiner Carles Gaig o el consultor Domènec Biosca, que han pronunciat dues de les xerrades més esperades i aplaudides del matí. Durant gairebé 6 hores, s'han repassat temes d'actualitat que afecten els establiments hotelers i turístics i s'han fet propostes molt pràctiques perquè els empresaris tinguin eines per a superar la crisi i aprenguin a aprofitar les noves tecnologies per vendre els seus establiments.
Domènech Biosca ha parlat d'"obsessió per l'excel·lència i per potenciar sempre la nostra marca". També ha recomanat aprofitar el potencial de les xarxes socials, diferenciar-se d'altres establiments acomplint i superant les expectatives dels clients, crear un sol equip de treball cohesionat o tenir cura dels servei postvenda. Carles Gaig, per la seva banda, ha explicat la seva trajectòria en el món de la restauració i, centrant-se en el moment present de dificultats econòmiques al mercat, ha suggerit buscar noves tècniques a la cuina: "és important que no hi hagi merma. Tot el que comprem ho hem de convertir en venda efectiva amb una qualitat immaculada".
Però durant el matí han passat molts altres ponents per les instal·lacions de la Fundació Alícia, a Sant Benet de Bages, que acollia les jornades: l'exconseller Josep Huguet ha fet un repàs al potencial turístic de la Catalunya Central i ha posat alguns exemples de projectes i rutes en què ja s'ha començat a treballar; Josep Novellas, de Cunovesa, Pere Castells d'Alícia, i José Juan Santos, de la Universtitat de Salamanca i Innovaconcept Ingeniería, han centrat les seves intervencions en la línia freda com a exemple de noves tècniques a aplicar que permeten reduir costos a les cuines; Jordi Navarro, de I2t, i Alba Roig, experta en xarxes socials, han parlat sobre la importància de les xarxes socials, com ser-hi present i han presentat algunes aplicacions molt útils per al sector; Ruth Guerrero, de Feliu Consultors, ha explicat diversos tipus de subvencions i línies de finançament a què poden acollir-se els establiments; Pere Piñol, de Vilaviniteca, ha fet una conferència sobre la importància de la carta de vins, com dissenyar-la, com presentar-la i quina informació ha de contenir.
Finalment, Marc Puig-Pey, cuiner d'Alícia, ha fet una demostració pràctica de receptes fàcils i econòmiques a partir de l'albergínia blanca, una varietat autòctona del Bages que s'està recuperant actualment. S'hi ha pogut veure diferents tipus de "montaditos" amb albergínia, bastonets de pa amb albergínia i salmó, un pa de pita farcit amb diferents verdures escalivades i anxoves, una albergínia a la nyoca, o unes postres a base de iogurt amb confitura d'albergínia.
Per la Jornada també hi han passat diferents autoritats que han participat en la inauguració o cloenda de l'acte. Hi han estat presents: Diego Sánchez, president del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages; Manel Rosell, director de CatalunyaCaixa; Josep Rafart, alcalde de Sant Fruitós de Bages; Josep Miralpeix, director general de Programació Turística de la Generalitat; Pere Casals, president de Cambra de Comerç de Manresa; i Ignasi Perramon, regidor de Turisme de Manresa.
Carles Gaig i Domènec Biosca, estrelles de la Jornada de Formació del Gremi
La Jornada, que avui ha arribat a la seva desena edició, ha plantejat alternatives als establiments per a ser proactius en la recerca de nous clients, reduir costos i superar la crisi
Ara a portada
-
-
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Plans La comunitat de Sant'Egidio convoca una pregària a Manresa en memòria del papa Francesc Redacció
Publicat el 02 de maig de 2011 a les 14:40
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible