Amb la presentació aquest mes de febrer dels seus dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, Collbaix Celler el Molí fa encara més explícit el seu compromís amb la recuperació de varietats autòctones.
El picapoll i el mandó són dues de les varietats de raïm del Bages. Després de gairebé 15 anys de treball de recuperació d'aquestes varietats, a Collbaix han anat experimentant en cada verema la millor manera de mantenir i extreure al màxim el potencial de la mandó i la picapoll.
Aquests nous vins monovarietals volen «expressar la puresa, el caràcter propi que té cada varietat», segons explica Josep Maria Claret, responsable del celler. Per això, aquests vins han estat "elaborats amb la mínima intervenció, fermentats amb llevats autòctons i treball sobre lies durant uns mesos en una àmfora de granit".
La fermentació dels vins en àmfores representa recuperar uns mètodes ancestrals. Segons Josep Maria Claret, "la forma ovoide de l'àmfora permet mantenir els vins amb terbolesa constant i aprofitar així una part important de les substàncies orgàniques que enriqueixen i potencien encara més la seva identitat".
Raw, una nova línia que pot créixer en el futur
Aquesta nova línia de vins experimentals de Collbaix Celler el Molí compta per ara amb un blanc, de picapoll, i un negre, de mandó. Ja hi ha en preparació un tercer vi, dedicat al sumoll, l'altra varietat autòctona del Bages, que veurà la llum l'any vinent.
En el futur no es descarta que aquesta línia pugui anar creixent amb noves varietats. Cal recordar que a la Torre Lluvià s'ha engegat fa poc una vinya experimental. Es tracta d'un projecte col·laboratiu de recuperació de ceps gràcies a un acord entre l'Ajuntament de Manresa, el consell regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages i Ampans.
L'any passat s'hi va fer una plantació amb les següents varietats: Malvasia Roja, Muscat d'Istambul, Pansera, Cap Pelat, Negrelló, Turbat i Malvasia Manresana.
Collbaix Celler el Molí aposta per les varietats autòctones del Bages
El celler manresà acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Publicat el 28 de febrer de 2021 a les 20:22
Actualitzat el 01 de març de 2021 a les 10:20
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible