Dilluns i durant tota la setmana es durà a terme el Gastrofòrum a l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa. L'iniciativa destinada als alumnes de l'Escola d'Hoteleria engloba un programa molt complert amb diverses xerrades, activitats, passes de films, concursos i ponències relacionades amb la gastronomia.
Durant el Gastrofòrum visitaran l'Escola cuiners reconeguts, com Dani Lechuga, exalumne de l'Escola que ha obtingut recentment dos guardons: Premi Cuiner de l'Any 2011 (Fòrum Gastronòmic de Girona 2011) i Premi Cuiner Jove 2010 (Acadèmia Catalana de Gastronomia) o el també exalumne Artur Martínez, que ostenta una estrella de la Guía Michelin 2011 i un gran reconeixement per part del sector.
Resum d'activitats:
Dilluns dia 4 d'abril
- Xerrada a càrrec de Diego Sánchez (Diesa Restauració)
- Xerrada a càrrec de David Pallarés (Ganivets Pallarés)
- Film & Cook: Un dia en Mugaritz.
- Xerrada "Textures a la cuina" a càrrec del professor de l'Escola, Ivan Margalef.
Dimarts dia 5 d'abril
- Xerrada a càrrec de Xavier Pellicer (Can Fabes).
- Xerrada a càrrec de Jaume Subiròs (Motel Empordà).
- Xerrada "Vins i Sentits" a càrrec de Josep Pelegrín, professor de l'Escola.
- Taller de Protocol per Ferran Fernàndez.
- Xerrada "La creativitat" a càrrec del director de l'Escola d'Hoteleria, Màrius Ferrer.
Dimecres dia 6 d'abril
- Xerrada a càrrec de Dani Lechuga (Cal Denis)
- Demostració a càrrec de l'empresa Taurus
- Film & Cook: Un dia en el Bulli.
- Taller de Introducció a la cocteleria per Mª Josep
- Concurs de cocteleria (jurat format per Jaume Pont de Descobrir Cuina i professors de l'Escola.
Dijous dia 7 d'abril
- Film & Cook
Divendres dia 8 d'abril
- Film & Cook: La Tòfona.
- Xerrada a càrrec d'Artur Martínez (Cal Denis)
- Gran Prix Gastronòmic
- Concurs Gastrofòrum