Determinant la qualitat de l'anyada 2010 de la DO Pla de Bages

El Comitè de tast es reuneix per qualificar un total de 47 vins de 14 varietats diferents

Publicat el 03 de febrer de 2011 a les 21:48

El grup de sommeliers duen a terme el tast de l'anyada 2010. Foto: Joan Fernandez

El Comitè de Tast de la Denominació d'Origen Pla de Bages s'ha reunit aquest dijous per avaluar la qualitat de l'anyada 2010. Un total de cinc sommeliers, un tècnic de l'Institut Català del Cava i el Vi i el Secretari de la DO, Francesc Baltiérrez, han valorat les qualitats gustatives, l'olfacte i la tipicitat de cada vi. El Comitè ha qualificat un total de 47 vins de 14 varietats diferents: 14 blancs, 6 rosats i 27 negres. Segons Baltiérrez, l'objectiu és "fer una mitjana i determinar la qualitat final del raïm collit durant la darrera tardor". A banda, el tast també serveix per decidir quins són els vins que no poden entrar dins de la DO perquè tenen "algun defecte que ja no es pot corregir".

En el cas que la imperfecció es pugui corregir, la DO avisa al productor del vi perquè ho faci. La DO Pla de Bages protegeix els vins produïts a la comarca. L'àrea de producció consta de 26 municipis i s'hi poden trobar vins de diferents varietats.

L'autòctona és la Picapoll, que dóna un vi blanc afruitat, d'aroma fresc. Aquest raïm ha esdevingut símbol d'identitat del Bages ja que és l'únic lloc d'Espanya on es conrea aquesta varietat. Pel que fa als raïms negres, també s'estan recuperant les varietats autòctones Picapoll negre, Sumoll i Mandó.

A banda, també es conreen d'altres varietats com la Macabeu, Perellada, Chardonnay, Sauvignon blanc i Gewürztraminer per a blancs, i Garnatxa, Ull de Llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet franc i Syrah per a negres.